Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението – МВР

...
Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението – МВР
Коментари Харесай

Започва проект „Инвестиции за безопасен регион: окръг Гюргево и област Русе“

Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи в качеството си на бенефициент 2 от 30 март 2017 година извършва план “Инвестиции за безвреден район: окръг Гюргево и област Русе “ (ISR), e-MS код ROBG-135 в партньорство с Окръжен съвет Гюргево, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Заедно с сътрудниците по плана, на конференцията през днешния ден участваха основен комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН, регионалният шеф на Русе Галин Григоров, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, Валентин Колев, зам.-областен шеф на Русе, старши комисар Теодор Атанасов, шеф на ОДМВР – Русе, Лили Ганчева, изпълнителен шеф на „ Еврорегион Данубис “, а от румънска страна Лучеиян Корозел, земестник-председател на Окръжен съвет Гюргево, Нику Мърдале, шеф на Дирекция Европейски планове и Европейски Съюз, Мируна Ефтимиу, зам.-директор на същата дирекция и началник на плана, подполковник Раду Ковач, първи заместител на основния контрольор на Окръжен инспекторат на изключителните обстановки Гюргево.

На срещата бяха публично показани екипите от българска и румънска страна, които ще ръководят и осъществят плана.

Това е четвъртият следващ план, по който работят сътрудниците от Русе и Гюргево. Той е финансиран по Програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014 – 2020 посредством Европейския фонд за районно развиване.

Общата позволена стойност на плана е 5 843 603,20 евро, от които 85% от Европейския фонд за районно развиване, а 15% – съфинансиране от националните бюджети на двете страни.

Целите на плана са: възстановяване на взаимното ръководство на риска в трансграничния регион; повишение на ефикастността на дейностите при изключителни обстановки на виновните за това управляващи до края на проекта; рационализация на съществуващите пожарни аварийно-спасителни служби и оборудването на избавителните екипи, работещи в еврорегиона.

Основните действия, които ще бъдат осъществени от българска страна са: ремонт и реорганизация на постройките на Първа РСПБЗН-Русе, дружно със всички законоустановени съпътстващи действия – оценка на капиталовия план, строителен контрол, обзавеждане, доставка на компютърна техника и офис оборудване; разработване и разпространяване на материали за осведоменост и гласност.

От румънска страна: строителство на гараж за пожарни коли, пункт за периодическа техническа инспекция, работилница за техническо обслужване и ремонт, съответно оборудван полигон за преструване на действителни полеви условия за образование на чиновници и парамедици, съблекални, стаи за отмора, административни пространства и така нататък

Предвидено е и закупуването на преносима работилница за поддръжка и ремонт на пожарни коли /оборудване за изследване и оценка на рисковете, за избавяне от враждебна среда и в други характерни произшествия/.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР