Главна дирекция Национална полиция изпраща в прокуратурата материалите от проверка,

...
Главна дирекция Национална полиция изпраща в прокуратурата материалите от проверка,
Коментари Харесай

Ремонтът на алергологията в Александровска отива на прокурор |

Главна дирекция " Национална полиция " изпраща в прокуратурата материалите от инспекция, обвързвана с ремонт на клиниката по алергология в УМБАЛ „ Александровска “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Проверката на „ Икономическа полиция “ е почнала след сигнал за нередности.

От документите от лечебното заведение е било открито, че първият ремонт е изработен през 2018 година, само че некачествено - злепоставен е таванът и е имало действителна заплаха за живота и здравето на лекари и пациенти. Седем месеца по-късно - на 21 август 2018 година се е наложило затваряне на клиниката.

В хода на инспекцията било установено, че публичната поръчка за ремонта е предоставена през 2017 година от тогавашното управление на болничното заведение, а контролът е трябвало да бъде реализиран от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение.

Първоначално е било декларирано, че ремонтът ще обгръща повърхност от 350 кв. м, само че при осъществяването е осъществено заплащане за съвсем двойно - за 695 кв. м.

Проверяващите са открили и нередности в документите, с която са ставали заплащанията за строително-ремонти действия на стойност 323 687,32 лева - съществуване на голям брой неспазени условия на изискванията за заплащане, заплатени двойно повече квадратни метри, без съществуване на документи, които да удостоверяват за какво се е наложило това.

Заключението на проверяващите е, че е налице съображение за започване на досъдебно произвеждане за подписване на неизгодна договорка и занемареност и за непозволено облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните действия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР