Главен мениджър на Фолксваген беше осъден на седем години затвор.

...
Главен мениджър на Фолксваген беше осъден на седем години затвор.
Коментари Харесай

Шеф на Фолксваген отива в затвора заради измама с дизелови емисии

Главен управител на „ Фолксваген ” беше наказан на седем години затвор. Съдът постанови, че Оливер Шмид е прикривал скица за заобикаляне на американските закони за околната среда. Става дума за конфигуриран лъжовен програмен продукт, който е манипулирал индикаторите за отработените газове на дизеловите коли.

Шмид беше изпратен от Германия в Съединени американски щати преди две години, само че по този начин и не изобличи подвеждащата технология, която дълго време караше американските управляващи да имат вяра, че „ Фолксваген ” съблюдават разпоредбите за отровните излъчвания на съвсем 600 000 автомобила. Той също по този начин е подвел американските следователи и е унищожавал документи.

" Сигурен съм, че Вие сте гледали на дейностите си като опция да блеснете, да се изкачите по корпоративната стълбица на VW. Целта Ви е била да впечатлите висшето управление ", сподели регионалният арбитър Шон Кокс, представен от NBC News.

Съдията назова Шмидт, който 3 години оглавяваше инженерния и екологичен отдел на VW в Мичиган, " основен конспиратор " в измамата.

Дизеловите коли на концерна били програмирани да регистрират данните за отделените отровни газове единствено по време на тестванията, само че не и по време на общоприетоо пътешестване по автомагистралата.

Планът бил фиктивен през 2006 година, а колите бяха пуснати на пазара с мотото " чист дизел ". 48-годишният Шмид беше задържан в Маями през януари, до момента в който опитваше да се завърне в Германия след отмора. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР