Главен инспектор Росен Рапчев обясни пред репортер на Novini.bg, че

...
Главен инспектор Росен Рапчев обясни пред репортер на Novini.bg, че
Коментари Харесай

Джигитите на пътя няма да могат да манипулират новите лазерни камери на пътна полиция

Главен контрольор Росен Рапчев изясни пред кореспондент на Novini.bg, че отдел "Пътна полиция " в Групово дело "Национална полиция " към този момент разполага с 28 нови мобилни лазерни камери, които ще засичат нарушителите на пътя.

"Устройствата ще могат да бъдат инсталирани с изключение на на пътни сектори и на мостови структури. Новата камера може да работи и в профил на пътното платно. Те работят на правилото на лазарен принтер и разпознават освен регистрационните номера на българските коли, само че и на непознатите, което улеснява по-бързото изпращане на електронни фишове. Едновременно могат да бъдат снимани трима извършители и всеки от тях ще си получава санкцията. Също по този начин, откакто техническото устройство бъде конфигурирано и стартирано, не се изсиква полицейско наличие и то работи в автоматизиран режим. Всяка една камера е снабдена с мобилна карта, която изпраща данните автоматизирано в базата данни на Министерство на вътрешните работи ", разкри той.



"Камерата ще може да засича джигитите на пътя до 130-140 метра, според от метеорологичните условия и видимостта. Устройствата ще се нареждат тук-там, на които има централизация на пътно-транспортни катастрофи поради превишена скорост или тук-там, които са рискови. Новите камери ще повлияят на пътната сигурност ", безапелационен беше основен контрольор Рапчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР