Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск е лидер на 1.3

...
Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск е лидер на 1.3
Коментари Харесай

Католическата общност отбелязва Международния ден на молитвата за мир

Главата на Римокатолическата черква Папа Франциск е водач на 1.3 милиарда католици по света. Той приканва вярващите да изричат своите молебствия към небето за здраве, благополучие и разцвет. Целта е те доближат също и до сърцата и мозъците на тези, които са виновни на земята. Въпреки сложните време, в които живеем е значимо, те да създадат по този начин, че разговорът и разсъдъкът да надделеят, с цел да може добруването на всички хора да бъде сложено над партийните и военни ползи.
 

Папа Франциск припомня, че милосърдието е първият Божи признак. То е името на Бог. Няма положения, от които да не можем да излезем. В началото на 2023г. молитвите са свързани с отстояването на положителното, хармонията и мирът да пребъдват сред индивидите. Неслучайно светият отец споделя, че църквата не е на този свят, с цел да осъжда, а с цел да разреши срещата с онази глъбинна обич, която е Божието състрадание.

 

Днес също е Денят на международното семейство. Чества се от 2007г. по самодейност на американската фондация „ Световно семейство “, с поддръжката на Конгреса (Парламента) на Съединени американски щати и на Общото заседание на Организация на обединените нации. Днешният празник е одобряван като ден на мира и разбирателството сред хората и народите, за обединяването на човечеството в едно международно семейство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР