Глаукомата е заболяване, което засяга зрителния нерв и оттам води

...
Глаукомата е заболяване, което засяга зрителния нерв и оттам води
Коментари Харесай

Доц. Анета Мишева: Глаукомата е заболяване, което води до необратима загуба на зрението

Глаукомата е заболяване, което визира зрителния нерв и оттова води до необратима загуба на зрението. Ранното разкриване е най-важният фактор за вярното лекуване на глаукомата, сподели в Световен ден на битка с глаукомата доцент Анета Мишева – офталмолог и експерт по очни заболявания в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус ". " Целта е да се забавим прогресията на заболяването, тъй като цялостно възобновяване на зрението след тази болест няма “.  

Рисковите фактори за появяването на тази болест, наречена " тихият апаш на зрението “, са: нарасналото очно налягане, визира хора над 35-годишна възраст, наследствената обремененост също е значим фактор, диабет, хормоналните нарушавания в тялото, сърдечно-съдовите заболяване.   

Според доцент Мишева профилактичните прегледа са от извънредно значение, само че е наложително да се направя профилирани проучвания за следене на очното налягане, " защото глаукомата е една извънредно сериозна болест, която се  носи до края на живота и с лека ръка ние не я слагаме “.  

Бистра Окереке
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР