Гласуваните текстове от комисията по транспорт на Европейския парламент по

...
Гласуваните текстове от комисията по транспорт на Европейския парламент по
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Извоювахме една победа, битката продължава

Гласуваните текстове от комисията по превоз на Европейския парламент по пакета „ Мобилност” е един стратегически пробив. Това разгласи в предаването „ Лице в лице” евродепутатът Андрей Новаков ЕНП/ГЕРБ, който е член на комисията и участва през вчерашния ден на гласуването.
Комисията по превоз в Екологичен потенциал гласоподава пакета „ Мобилност “ Мерките провокираха недоволството на българските превозвачи
Преди това Новаков пътува от Белгия до България в кабината на тир, с цел да потвърди несъстоятелността на лансирания от френския президент Еманюел Макрон пакет.
Андрей Новаков: Пакетът „ Макрон ” е неосъществим, недопустим и непотребен Той се вози на тир от Белгия до България, счита, че задачата е просто източноевропейците да заплащат повече
Той изброи и извоюваните през вчерашния ден победи: отпадна тоталната възбрана за отмора в кабината на тира, отпадна условието на три седмици водачите да се прибират на адреса, на който са регистрирани.

Новаков призна, че има проблем с промъкнал се текст, който планува камионът да се прибира в България на всеки 21 дни.

Според евродепутата има година и половина извоювано време за договаряния за изглаждане на целия правилник, който касае ползите на превозвачите.

„ От изгубена борба се върнахме в мача, за мен това е стратегически триумф. Битката продължава, само че влизаме в нея като хора, които извоюваха успех”, сподели в умозаключение Новаков.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР