Гланният прокурор Иван Гешев заявикоментира в интервю за БГНЕС случая,

...
Гланният прокурор Иван Гешев заявикоментира в интервю за БГНЕС случая,
Коментари Харесай

Гешев за решението на съда за 18-годишния джигит: Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. Бесен съм

Гланният прокурор Иван Гешев заявикоментира в изявление за БГНЕС случая, при който 18-годишен водач блъсна и умъртви 22-годишна студентка на 28 септември в Шумен.

В петък Окръжният съд освободи под " домакински арест " 18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на опиати, каквато беше първичната информация, учредена на инспекция с дръгтест,  предизвика тежката злополука. На 28 септември вечерта в центъра на града почина младото момиче, а друго пострада. От прокуратурата желаеха 18-годишният да бъде арестуван под стража, а двамата юристи на обвинения и самият той - " домакински арест ". При гледане на мярката за неотклонение се оказа, че предварителните резултати от разбор на биологичен материал на водача не демонстрират съществуването на амфетамин.

" Трудно ми е да опиша какво изпитвам сега. След толкоз години в правоохранителната система, с цел да оцелееш като човек, би трябвало да се научиш да се дистанцираш прочувствено и в персонален проект от съответния проблем. Но очевидно не съм съумял напълно. Бесен съм. Това е може би най-точното изложение. И освен и главно за този случай. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо за обективно следствие и наказване на отговорните лица при проблема в Шумен. От две години обясняваме, че имаме обществен проблем, обвързван с войната и жертвите по пътищата. И мисля, че ще пристигна време българските жители да попитат " за какво " и " кой е виновен ". Защото това можеше да не се случи или най-малко да е в сензитивно по дребни размери. А даже един живот е скъп ", разяснява още основният прокурор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР