GLAMI.bg тенденции: Какво избра българинът през 2021 г.? Началото на

...
GLAMI.bg тенденции: Какво избра българинът през 2021 г.? Началото на
Коментари Харесай

Започват ли хората да се връщат към модните си навици от преди пандемията


GLAMI.bg трендове: Какво избра българинът през 2021 година?

Началото на втората година от пандемията може да бъде разказано като „ временен сезон “ от позиция на модата. За потребителите, 2021 година стартира с локдаун, а цялостното отваряне на магазините и последователното връщане към обществения живот се случи няколко месеца по-късно. Как обаче пандемията се отрази на стилните избори на българите? Нека разгледаме разбора на данните за 2021 година от.

Най-популярните основни думи за 2021 година

* съгласно органично търсене от посетителите на GLAMI

● Разгарът на най-студения сезон и подобаващите метеорологични условия за зимни спортове наподобява са повлияли на вида продукти, които българинът е търсил в GLAMI, защото точно основната дума записва хиляди търсения.

● Project Rock, специфична сбирка на Under Armour, въодушевена от известната холивудска звезда Дуейн Джонсън, набира известност в България, като се подрежда на 5-то място измежду най търсените основни думи за 2021 година

● Комфортният метод на обличане, който стана изключително известен по време на пандемията, също рефлектира на това, което хората търсят в GLAMI – aнцузите и поларите към този момент са част от първите 10 позиции за най-търсени основни думи в платформата.

● Интересен е и фактът, че в топ 10 от листата на търсените основни думи влизат и 3 доста характерни модела - Air Max, Air Force и Jordan 1, които бяха и топ фешън избор за 2021 година в доста страни по света. Изглежда, че когато клиентите желаят да закупят съответен артикул, избират GLAMI, с цел да открият и сравнят различните варианти, които каталогът на търсачката предлага.

● Само 2 от 10-те най-търсени основни думи за годината са известни интернационалните марки – и Guess. От 2020 година насам потребителите се интересуват интензивно от международните трендове в уличната мода, защото гореспоменатите марки остават измежду челните позиции за втора поредна година.

● Интересно е, че през първата година от пандемията (2020 г.), българите са търсели съответни материи или щампи, като да вземем за пример ватирани или плисирани облекла, както и типичен модели или такива на точки – основни думи, които не са регистрирани в топ листата на търсенията за 2021 година

Най-желаните артикули за 2021 година

* съгласно прибавянето на продукти в категория „ обичани “ от посетителите на GLAMI.bg

Промяната в мисленето на хората, както и техните старания да се върнат към старите си привички, рефлектират и върху най-желаните артикули за 2021 година Челните позиции, съгласно това какъв брой консуматори са добавили съответните артикули в своя лист с стремежи (списък с обичани продукти), са заети от продукти в категорията, като те се равняват на общо 8 от топ 10 обичани продукта.

Интересно е, че нито една от роклите, които попадат в листата с най-желани продукти не може да се дефинира като ежедневна. Напротив, множеството от тях умерено биха могли да бъдат носени на разнообразни събития като сватби и кръщенета. Този факт е индикативен за смяната в потребителските настроения след отпадането на строгите ограничаващи ограничения от началото на предходната година.

Още един любопитен факт е, че българките за запазвали в своите „ обичани “ най-вече рокли, които следват интернационалните фешън трендове. Част от тях включват макси рокли, рокли със междинна дължина и рокли с флорални претекстове или щампи на точки. В палитрата на най-харесваните артикули, място намират и от две типичен марки – CK и GUESS.

Можем да се убедим, че потребителските желания претърпяват огромна смяна и когато съпоставим най-желаните артикули за 2021 година с тези от миналата 2020 година Докато към днешна дата хората още веднъж стартират да се ориентират към „ по-официални “ облекла и сезонни фешън трендове, през първата година от пандемията най-харесваните артикули включват главно комфортни облекла като и, както и (маратонки и боти до глезена).

Скоро ще показа и своя годишен обзор за 2021, в който ще бъдат включени по-подробни данни за потребителските привички на посетителите на платформата от над 10 страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР