Гладният човек става неуправляем и от него може да се

...
Гладният човек става неуправляем и от него може да се
Коментари Харесай

Д-р Веселин Герев: Гладният човек става неконтролируем

Гладният човек става неуправляем и от него може да се чака безусловно всичко

Заради растящата инфлация и внезапното повишаване на живота на българина, се усилват кражбите на храна и гориво. В изявление за  д-р Веселин Герев, психиатър, изяснява този феномен: 

- Храната и горивото към този момент са скъпи артикули. Цените им се подвигнаха към този момент 4-5 пъти. Затова хората избират да ги крадат. Освен това горивото да вземем за пример е бързо ликвидно, т.е. може да се препродаде доста бързо на по-ниска цена на второстепенен пазар. На процедура тук не става въпрос за скъпи движимости. Много от тези обири дори ще останат немаркирани. И като са на стойност под минималната работна заплата, полицията изобщо няма да се занимава с тях. Ясно е, че крадците са психопати, че надушват къде ще мине номерът и къде не. Но по принцип отпреди знам, че не крадат техника и проследими неща. Преди крадяха главно злато - нещо, което незабавно може да се осъществя евтино, да се претопи и да му се загуби дирята. Сега поради рецесията се минава към различен вид обири. Дори не мисля, че елементи от коли ще са цел, защото сега доста от колите не се движат. Няма на кого да ги продадат тия елементи.

- Ще се стигне ли до война за филия самун, в случай че рецесията се задълбочи?

- Не имам вяра да се стигне до такава степен, тъй като случи ли се, цялата тази сила ще бъде ориентирана против властта, против хората, които докараха страната до това състояние. Затова те ще се опитат да задържат колкото се може повече това състояние с всички сили и средства. Сила едва ли ще употребят. По-скоро ще хвърлят пари на пазара, с цел да може сякаш да компенсират ненапълно нещата. Тук от психическа позиция би трябвало да кажем три неща - индивидът, общо взето, има по този начин наречения нагон за самозапазване, който включва спане, хранене и пиянство. Именно този нагон е в основата на душeвността на всеки човек. Гладният става неуправляем и от него може да се чака безусловно всичко.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР