Гладейки дрехите си всеки ден, правите много грешки, които дори

...
Гладейки дрехите си всеки ден, правите много грешки, които дори
Коментари Харесай

6 грешки, които допускаме, когато гладим

Гладейки облеклата си всеки ден, вършиме доста неточности, които даже не осъзнавате. Тези държания се отразяват отрицателно освен върху комфорта на работа, само че на първо място върху положението на тъканите и самата ютия. Разберете какви неточности при гладенето ви се случват най-често и по какъв начин можете да ги премахнете от всекидневието си.

1. Мръсна ютия
С този трик ще забравите за гладенето на пердетата
Всяка стопанка знае какъв брой време лишава гладенето на пердетата след пране. Този трудоемък развой може да отнеме повече от час, тъй че...
Прочети повече
Много хора считат, че ютията не се нуждае от разчистване. След като приключат с гладенето, те скриват уреда в шкафа и не правят никаква поддръжка, преди да стартират идващото гладене. Разбира се, такава грижа не би трябвало да се прави всякога, когато се употребява ютията - само че тя би трябвало да се почиства постоянно.

2. Съхранение на ютията с вода вътре

Вероятно всеки има подобен грях на съвестта си. Ако поставите ютията в шкафа след гладене (особено в хоризонтално положение), без да изпразвате резервоара за вода, ускорявате натрупването на котлен камък в нея. Подобен проблем несъмнено затруднява потреблението на уреда, защото утайката блокира каналите, през които водната пара би трябвало да излиза.

Затова не забравяйте да изпразвате съда за вода след всяко гладене. Също по този начин имайте поради, че водата, която остава в ютията за няколко дни или седмици, може да развие неприятна миризма. Ще попадне върху облеклата ви, в случай че продължавате да повтаряте тази неточност.

3. Гладене на облекла, които са изцяло сухи
Как по-бързо и ефикасно да гладим облеклата!
Напръскайте с вода облеклата, преди да гладите Ако има намачквания, които ви е мъчно да изгладите, напръскайте с вода и по-късно изгла...
Прочети повече
Много се приказва за изгодите от гладенето на мокри или най-малко влажни облекла. Имайте поради обаче, че не става дума единствено за комфорта и успеваемостта на работа. Гладенето на изцяло сухи тъкани може съществено да им навреди. В най-хубавия случай ще допринесете за грозния им искра. В най-лошия случай ще ги унищожите изцяло.

Ако предпочитате първо да изсушите добре прането си и по-късно да ги изгладите, не се тормозете. Достатъчна бликам пара от ютията или спрей с дестилирана вода е задоволителна, с цел да приготви вярно материала за контакт с горещия апарат.

4. Лоша класификация при гладене

Не всеки е наясно с обстоятелството, че оставянето на най-деликатните тъкани в края на гладенето неумишлено способства за тяхното утежняване. Това е по този начин, тъй като ютията се нагрява с течение на времето. Отнема доста повече време за изстудяване, в сравнение с за постигане на висока температура при започване на интервенцията. Приложение? Първо е хубаво да гладите коприна или полиестер, а по-късно памук или дънки.

5. Гладене на облекла, които не би трябвало да се гладят
Трикове за съвършено изгладени облекла
Гладенето мъчно може да се назова прелестно развлечение. Затова събрахме за вас 5 най -добри лайф хака, които ще ви оказват помощ да улесните...
Прочети повече
Накрая ще ви разкажем за грешката, която евентуално вършиме след всяко пране. Няма подозрение, че дънките или ризите се нуждаят от гладене. Положението обаче е друго при памучни тениски или светли блузи. Най-често е задоволително да ги разклатите добре, откакто ги извадите от пералнята и да ги окачите отмерено, с цел да изсъхнат. В резултат на това, откакто ги свалите от простора, те ще наподобяват естетически и ще си спестите доста работа. Не забравяйте, че намаляването на гладенето също има позитивен резултат върху околната среда и размера на вашите сметки за ток!

6. Не нагрявайте ютията прекалено много

Това може да повреди гладената от вас дреха, също както и самата ютия. Най-добре е да следвате маркировките на етикета на самата дреха. Чувствителен към високи температури е да вземем за пример полиестерът, който постоянно се употребява.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР