Givenchy, Versace и Coach трябваше да се извинят, че са

...
Givenchy, Versace и Coach трябваше да се извинят, че са
Коментари Харесай

Givenchy, Versace, Coach и един скандал с Китай

Givenchy, Versace и Coach трябваше да се извинят, че са пуснали на пазара тениски, с които са уязвили териториалната целокупност на Китай.

На тениските Тайван и Хонконг са показани като независими страни, до момента в който Пекин ги смята за своя територия.

Тениските, които пуснаха Versace, са с надписи на градове, следвани от страните, в които те се намират. Като да вземем за пример - Париж-ФРАНЦИЯ, Шанхай-КИТАЙ. И в това няма нищо неприятно, само че когато се загатва Хонконг, не следва страната КИТАЙ, а е изписано още веднъж ХОНКОНГ.

По този марката си навлече неприятности от страна на китайските управляващи. Според Пекин, изписан по този метод Хонконг, е голяма засегнатост за страната, защото някогашната английска колония още веднъж е включена в състава на Китай още през 1997 година

Не се разминаха рецензиите и нападките и към френската марка Givenchy и американската Coach, чийто фланелки пък навеждат на мисълта, че Хонконг и Тайван са самостоятелни от Китай територии.

Наложи се и трите фешън марката да поднесат своите извинения, като в същото време увериха, че въпросните обидни модели са изтеглени от продажба. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР