Гинеколог и акушерка са уволнени заради случая от Старозагорско, който

...
Гинеколог и акушерка са уволнени заради случая от Старозагорско, който
Коментари Харесай

Падат глави заради родилката, обикаляла три болници

Гинеколог и акушерка са уволнени поради случая от Старозагорско, който стана обществено прочут и при който се наложи на жена в напреднала бременност да обиколи три лечебни заведения, до момента в който бъде призната, предава.

От видеонаблюдението, както и от обясненията на дежурния екип – акушер-гинеколог и акушерка, излиза наяве, че на бременната жена след идването ѝ в лечебното заведение е осъществен клиничен и инструментален обзор в 03:15 часа на 11 декември.

При прегледа се открива липса на родилна активност и съществуване на обикновено положение на плода, с ясни тонове.

След привършване на прегледа на родилката е разяснено, че сега не се постанова незабавно приемане, което може да се реализира при нужда в определена от нея болница или да постъпи в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница, само че след края на почнало сега раждане на друга родилка.

Жената не е декларирала желанията си, декларират от лечебното заведения и прецизират: Пристигането на родилката на територията на Университетска болница и напускането ѝ е видеодокументирано.

Независимо от това, лицата, които са направили прегледа на бременната жена и нейното здравно обслужване, са освободени от работа, считано от 18 декември 2020 година заради несъблюдение на отговорностите си, посочени в Правилника за активността на лечебното заведение, прецизираха от управлението на болничното заведение.

Бременната жена е посетила АГ кабинет към регионалната болница в Ямбол вечерта към 0 часа на 11 декември и без значение от това обзор не е осъществен, а родилката е била ориентирана без никаква документи към Университетската болница в Стара Загора, декларират от УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР