Гигантски фалшив рекламен билборд беше издигнат от протестиращи от Greenpeace

...
Гигантски фалшив рекламен билборд беше издигнат от протестиращи от Greenpeace
Коментари Харесай

£30 000 на минута: Билбордът, който привлече погледите върху печалбите на Shell

Гигантски подправен рекламен билборд беше повдигнат от протестиращи от Greenpeace UK пред централата на Shell, призовавайки компанията за издание на облаги от близо £4 милиарда ($5,1 милиарда), до момента в който опустошителните горски пожари, свързани с изменението на климата, предизвикват разрушения в Южна Европа, Северна Африка и Северна Америка.

Билбордът, който включва изображение на гръцки пожарникар, който се бори да овладее горския пожар покрай Атина, е декориран с логото на Shell и включва лозунга " Нашата облага, вашата загуба ". Той насочва вниманието към отговорността на нефтената и газовата промишленост за рисковите метеорологични условия, свързани с изменението на климата, породено от изгарянето на изкопаеми горива.
 Chevron и Shell продават активите си в Индонезия
Две от най-големите в света енергийни компании продават активите си в Индонезия

Каква е цената на покупко-продажбите

Десетки хиляди души бяха принудени да изоставен домовете си поради горски пожари, които не престават да бушуват в Гърция, провокирани от горещата вълна Цербер, поради която температурите в Южна Европа доближиха до съвсем 50°C.

Рекордните горещи талази бяха регистрирани и в Северна Америка и Азия през последните седмици, което учените приписват на резултатите от изменението на климата, породено от изгарянето на изкопаеми горива.

В светлината на растящите разноски за загуби и вреди от рискови метеорологични условия, които се чака да доближат сред 290 и 580 милиарда $ годишно до 2050 година, Грийнпийс приканва Shell и други петролни колоси да бъдат накарани да заплащат за вредите, които нанасят върху климата.

Въпреки че регистрира £11,5 милиарда облаги от началото на годината - и към £30 000 на минута от март - новият основен изпълнителен шеф на Shell се отхвърли от зелените цели на компанията, изоставяйки проектите за понижаване на производството на нефт и газ до 2030 година и внезапно понижаване на вложенията във възобновими източници сила. В скорошно изявление Уаил Сауан разказа намаляването на производството като " рисково и безконтролно ", потвърждавайки, че светът към момента " обезверено се нуждае от нефт и газ ".
 Shell към момента търгува с съветски газ повече от година, откакто даде обещание да се отдръпна от съветския енергиен пазар Обновена
Енергиен колос към момента търгува с съветски газ повече от година, откакто даде обещание да се отдръпна от съветския енергиен пазар

12% от търговията с LNG по море в Русия е била чрез Shell през предходната година

Мая Дарлингтън, деятел в Грийнпийс Обединеното кралство, сподели: " Докато милиони се пробват да възстановят живота си след месеци на рисково време, провокирало безпорядък от Родос до Раджастан, Shell усилва производството на нефт и газ, понижава вложенията във възобновими източници и записва милиарди долари облаги. Те купонясват, като че ли няма на следващия ден и елементарните хора по света са принудени да поемат сметката. Време е държавното управление да откри своя гръбнак и да принуди Shell и останалата част от промишлеността да спрат сондажите и да стартират да заплащат за вредите, които към този момент предизвикват по света. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР