Гигантската жълта патица - арт инсталация на Флорентин Хофман, се

...
Гигантската жълта патица - арт инсталация на Флорентин Хофман, се
Коментари Харесай

Инсталация с гигантска жълта патица се завръща в Хонконг

Гигантската жълта патица - арт апаратура на Флорентин Хофман, се завръща в залива на Хонконг след 10 години, само че към този момент с брат близнак.


Художествената апаратура постоянно е считана за знак на мира, оповестява Агенция Франс Прес.

" Във време на пандемии, политическо напрежение, мисля, че е подобаващ миг шансът да се завърне - две патици са два пъти повече шанс ", сподели Флорентин Хофман, до момента в който представяше плаващата си апаратура, формирана от две 18-метрови надуваеми патици.

" Двойните патици " ще останат в сърцето на залива на Хонконг против финансовия регион в продължение на 2 седмици.

Това ще бъде " два пъти повече развлечение, два пъти повече благополучие ", съобщи 46-годишният художник в известие за пресата.

Хофман продължава да твърди, че с изкуството си желае да предизвиква другарството и основаването на връзки.

Първото му независимо посещаване в Хонконг провокира неспокойствие чак в Пекин, когато интернет потребителите взеха известната фотография на " индивида с танка " от събитията на площад " Тиенанмън " и замениха танка с патица.

Снимката на този уединен човек, който се пробва да спре колона от танкове, се трансформира в знак на кървавите репресии на продемократичните демонстрации в Пекин на 4 юни 1989 година

Повече от 30 години хората се събират в парк " Виктория " в центъра на Хонконг, с цел да почетат жертвите и стачкуващите, станали жертва на патроните по време на митингите на Тянанмън, с бдение със свещи.

След като Пекин наложи закона за националната сигурност в Хонконг през 2020 година, управляващите попречиха на тези събрания. На 3 юни, в навечерието на 34-ата годишнина от събитията на Тянанмън, хонконгската полиция превантивно арестува няколко актьори и реализатори в оживения регион Козуей Бей. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР