Gigabyte се готви да пусне дънната платка UD-A620I-X с базовия

...
Gigabyte се готви да пусне дънната платка UD-A620I-X с базовия
Коментари Харесай

Gigabyte ще пусне първата Mini-ITX платка на базата на чипсета AMD A620 за Ryzen 7000

Gigabyte се готви да пусне дънната платка UD-A620I-X с базовия чипсет AMD A620. Устройството ще бъде предопределено за създаване на доста компактни системи, основани на процесорите Ryzen 7000. Това е първата дънна Mini-ITX платка с този чипсет.

Производители като ASUS, MSI, ASRock и Biostar към момента не са показали своите Mini-ITX модели дънни платки с чипсета AMD A620. Според портала VideoCardz, който се базира на тези компании, платки от този формат могат да бъдат обявени преди края на този месец или през юли.

Спомнете си, че самият чипсет AMD A620 не поддържа овърклок на процесорите и не е предопределен за PCIe 5.0. Освен това, този чипсет не поддържа модели процесори с висок TDP и е предопределен за потребление с чиповете Ryzen, чието номинално енергопотребление е до 65 W.

Очевидно Gigabyte UD A620I-AX — това е евтина дънна платка. Тя е получила два слота за DDR5 оперативна памет и един PCIe 4.0 x16 за видеокарта. Платката е оборудвана с два SATA III врата, както и 24-пинови и 8-пинови захранващи конектори. Устройството е с вградена поддръжка на Wi-Fi, получило е 2,5-гигабитов мрежов адаптер и един M.2 слот за NVMe-устройство.

Официалният анонс на платката се чака в близко бъдеще. Прогнозната цена на платката ще бъде не повече от $100. Поне в този ценови сегмент се оферират дънните платки на Gigabyte с чипсета A620.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР