Getty images Британските депутати одобриха налагането на едномесечна карантина в Англия,

...
Getty images
Британските депутати одобриха налагането на едномесечна карантина в Англия,
Коментари Харесай

Англия налага едномосечна карантина, Гърция и Турция също затягат мерките

 Getty images Британските депутати утвърдиха налагането на едномесечна карантина в Англия, гласувайки през днешния ден в поддръжка на проекта на премиера Борис Джонсън за да се предотврати разпространяването на Ковид-19, което излиза отвън надзор и претрупва здравната система, съобщи Ройтерс. Мерките в Италия, Гърция и Турция се стягат. 

Налагането на карантината бе утвърдено с 516 гласа " за " против 38 " срещу ". Лейбъристката опозиционна партия също поддържа предлагането, макар че разкритикува Джонсън за закъснение на реакцията му на пандемията. Той бе охулен и от някои представители на личната му партия за това, че е отишъл прекомерно надалеч с ограниченията.

Англия записва през днешния ден 492 нови смъртни случая от Ковид-19, което е най-големият им денонощен приръст от 13 май насам и е покачване по отношение на 397 умряли през вчерашния ден, сочат данни на държавното управление.

Общият брой на умрелите от Ковид-19 в страната доближи 47 742 души. Броят на новозаразените за последното денонощие във Англия е 25 177 души.

Във връзка с повишаването на разпространяването на Ковид-19 в Турция бяха оповестени нови ограничения, някои от които се показват във връщане на предходните ограничавания.

За отбягване на навалицата в градския превоз от понеделник служащите в промишлените предприятия ще стартират работа в 7 часа сутринта.

Ресторанти, кафенета, фризьорски салони, фитнес центрове ще работят до 22 часа локално време /един час напред от часовото време в България/.

В град Бурса бе разгласен полицейски час за жителите над 60 години сред 10 и 18 часа.

Италианското държавно управление разгласи през днешния ден нов пакет от ограничения против ковид,

който включва народен вечерен час и по-строги правила за райони с високо ниво на болест, съобщи ДПА. Новите ограничения влизат в действие от на следващия ден и ще важат до 3 декември.

Освен вечерният час в интервала 22 ч.-5 ч., новите ограничавания включват затваряне на музеи, онлайн образование за гимназистите и студентите и понижен брой пасажери в публичния превоз.

Но указът, подписан от премиера Джузепе Конте, планува и спомагателни стъпки за райони, маркирани с оранжево и алено, където рискът от болест е по-голям. В " оранжевите " райони питейните заведения и заведенията за хранене ще бъдат затворени. Хората няма да могат да влизат или да излизат от " оранжеви " региони, въпреки че ще има и изключения за отиване на работа. В " алените " райони, с изключение на тези ограничения, е планувано магазините, които не са от първостепенна нужда, да бъдат затворени. Ще работят единствено тези, които продават хранителни артикули, медикаменти и други съществени артикули. Дистанционното образование ще включва и двата последни прогимназиални класа.

Ограниченията за районите в алена категория бяха избрани като " лека форма на карантина " и те не са толкоз строги като режима, натрапен в цяла Италия по време на първата вълна от пандемията.

Правителството още не е оповестило кои райони ще бъдат " оранжеви " и кои - " червени ", само че това се дефинира от редица свързани с публичното здраве параметри. Очаква се областите Ломбардия и Пиемонте, които са в промишления Север на Апенините, да бъдат оповестени за " червени ", защото там знаците са достигнали сериозни равнища.

Миналия месец случаите на болест внезапно се усилиха, като в неделя новоустановените за денонощие доближиха рекордните близо 32 000 случая. 

Италия записва 30 550 нови случая на Ковид-19 за последните 24 часа, заяви през днешния ден здравното министерство, представено от Ройтерс. Това е покачване по отношение на регистрираните 28 244 новозаразени през вчерашния ден.

Министерството удостовери за 352 умряли от затруднения от болестта за последното денонощие по отношение на 353 предходния ден.

Общият брой на смъртните случаи от Ковид-19 в Италия към този момент е 39 764, а на инфектираните 790 377 души.

Северната област Ломбардия, където се намира италианският финансов център Милано, остава най-тежко засегнатата в страната и през днешния ден записва 7758 новозаразени по отношение на 6804 през вчерашния ден.

Южната област Кампания е втората най-тежко наранена и през днешния ден записва 4181 нови случая на ковид.

Гърция е на път да стане следващата европейска страна, в която за повторно ще бъде разгласен народен локдаун

Броят на новите случаи на коронавирусна зараза в Гърция доближи 2646 през последните 24 часа, оповестиха гръцките здравни управляващи, представени от в. " Катимерини ".

С това общият брой на доказаните случаи в страната набъбна до 46 892. От новите случаи 42 са регистрирани на граничните пунктове на страната. Още 18 пациенти са умряли, с което броят на смъртните случаи доближи 673, като междинната им възраст е 79 години. 179 души сега са интубирани.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се чака да разгласи на следващия ден спомагателни ограничавания на придвижването в ефирен брифинг за развиването на обстановката с ковид в страната.

Професорът по инфекциозни заболявания и член на държавния съвещателен комитет за вируса Сотирис Циодрас също ще взе участие в брифинга.

Според източници, представени от в. " Катимерини ", Гърция е на път да стане следващата европейска страна, в която за повторно ще бъде разгласен народен локдаун.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР