Герт Ловинк, професор в Амстердамския университет за приложни науки, смята,

...
Герт Ловинк, професор в Амстердамския университет за приложни науки, смята,
Коментари Харесай

„Интернет просто ще изчезне: учен разказа как ще се случи, кога и защо 


Герт Ловинк, професор в Амстердамския университет за приложни науки, счита, че рано или късно интернет ще стане несъответствуващ като платформа за продан на отзиви. Това е, което ще накара хората да спрат да употребяват мрежата толкоз постоянно и толкоз доста, написа techxplore. com.

Ловинк има вяра, че мрежата е цялостна с дефекти, изключително когато става въпрос за шерване на отзиви. Той твърди, че интернет (частично) ще изчезне и ще бъдем принудени да се откажем от зависимостта си от технологиите. Причината е също, че продуктите, които ни дават достъп до наличие или връзка, не са децентрализирани, т. к. те са съсредоточени в ръцете на BigTech компании, а те от своя страна не се интересуват от правата на хората, даже и да виждат, че техните артикули са пристрастяващи и завладяващи.


Професорът прекарва дълги години в проучване на Wikipedia, търсачките, обществените мрежи и криптовалутите, както и онлайн моделите за осъществяване на облаги, и стига до извода, че интернет е „ повреден “, само че може и би трябвало да бъде „ поправен “. През последните месеци обаче Ловинк стартира да трансформира решението си. Сега той споделя, че „ моментът може да пристигна, когато това („ поправянето “ на мрежата) стане невероятно и тогава неподходящите резултати към този момент не могат да бъдат следени. Интернет губи известност и BigTech евентуално към този момент е наясно с това. Марк Зукърбърг се отдалечи от обществените си мрежи и започва Мета, като че ли всичко е наред и можем просто да стартираме изначало, само че мрежата явно към този момент е „ счупена “.

Герд Ловинк споделя, че потребителите са прекомерно подвластни от обществените мрежи и приложения. Младите хора от ден на ден страдат от тревожни разстройства, имат ниско самочувствие, стопират да мислят сериозно, краткотрайната им памет се утежнява, вниманието става разпиляно и фрагментирано. Това прави мрежата по-малко известен инструмент за връзка. „ Така наречената независимост на изложение в действителност към този момент не съществува “, споделя Ловинк. „ Вече виждам признаци, че хората все по-рядко разгласяват мненията си онлайн. “

Потребителите са подложени на напън освен от компании, само че и от страни, които употребяват технологии, с цел да следят своите жители и знаят всичко за тях.

„ В Китай не можете да се качите на трен, в случай че имате „ неверно “ мнение. В Съединени американски щати би трябвало да споделите всичките си профили в обществените медии, в случай че желаете да кандидатствате за виза. Все още не е толкоз неприятно в Западна Европа, само че вашата онлайн интензивност в този момент е толкоз лесна за следене, че в един миг хората към този момент няма да могат да пътуват, да получават ипотеки или застраховки “, написа той.

И точно този „ комплициран надзор “ ще стане толкоз необятно публикуван, че хората в последна сметка ще извърнат тил на интернет, сподели Ловинк. „ Вярвам, че хората ще стартират да заобикалят технологиите.

Ученият предлага няколко сюжета за развиване на събитията, измежду които има сюжет, наименуван " Интернет на изгубване ". Той планува бъдеще, в което някои услуги към този момент няма да бъдат налични - в това число в светлината на геополитическата обстановка и климатичната рецесия - и това ще докара до стеснен достъп до интернет или спиране на връзката с него.

Идеята за загуба на интернет съгласуваност може да наподобява немислима, изключително за младежите, само че е належащо да погледнем сериозно към бъдещето. " Преди година вероятността да останем без газ беше немислима, само че в този момент е действителност, поради обстановката с Русия. По същия метод, поради климатичните проблеми, е допустимо електрическата инфраструктура да се провали и интернет просто ще изчезне. Тъй като цялото население зависи от това, такива хора, като Илън Мъск, несъмнено ще предложат доста скъпа и изключителна сателитна връзка. "

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР