Героят на Русия трябва да бъде погребан с военни почести.

...
Героят на Русия трябва да бъде погребан с военни почести.
Коментари Харесай

Спорове над отворения гроб. Започна борбата за наследството на Пригожин

Героят на Русия би трябвало да бъде заровен с военни почести. Един пълководец, трансформирал се в легенда, би трябвало да въодушевява за героизъм и след гибелта. Пригожин към този момент е основал спонтанни национални монументи. Какво ще реши съветската страна да прави с паметта му, това е въпросът.

В светлината на прожекторите на страната

Датата на погребението на Евгений Пригожин следва да се появи, само че към този момент не е по този начин. Не се знае къде тъкмо ще бъде заровен. Междувременно ползата към тази тематика в публичното мнение е толкоз огромен, че тя без пресилване се трансформира в център на вътрешната политика на Русия.

Все още нямам информация за погребението, тъй че не мога да кажа нищо. Със сигурност незабавно щом се вземе решение, то ще бъде обществено оповестено. Такива решения постоянно се вземат дружно с роднините и се основават най-вече на решението на роднините,- сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

Мнението на роднините на умрелия, несъмнено, е главното нещо в такава обстановка, само че за какво погребението на героя се трансформира във вътрешнополитически проблем? Всичко е обвързвано със страховете, които витаят в „ коридорите на властта “.

Животът и гибелта на Евгений Пригожин без пресилване са в центъра на вниманието на съветското публично мнение. Според телеграм канала Nezygar, след гибелта на създателя на ЧВК Вагнер, някои социолози към този момент са съумели да проведат изследване за отношението към него. Оказа се, че „ информираността за неотдавнашната злополука на бизнес самолета на бизнесмена и военачалника Е. Пригожин е доста висока: на равнище 70-80% “.

В същото време има много хора, които не имат вяра в гибелта на Пригожин. " Някои респонденти считат, че Пригожин се е " анулирал " и е " излязъл от играта ", заминавайки да вземем за пример за Африка. Други считат, че по този метод Пригожин се е скрил от съветското управление, с което влезе в борба след 24 юни. "

Къде ще бъде мемориалът?

Ясно е, че множеството хора имат вяра на формалната информация за гибелта на Пригожин, изключително откакто съветският президент Владимир Путин персонално го удостовери - доверието в него е доста високо. Но слуховете, че Пригожин е жив, надалеч не са единственото главоболие за админите на вътрешна политика. Погребението на героя може да се трансформира във фактор за дестабилизация.

Евгений Пригожин – това е Герой на Русия, Герой на ДНР и ЛНР. Това значи, че би трябвало да бъде заровен с военни почести. Това също дава опция (ако роднините нямат нищо против) да го погребат в Националния боен мавзолей в Московска област, който отвори порти на 22 юни 2013 година Такова заравяне може да бъде национално събитие.

Източници на Царград споделят, че евентуалният мащаб на погребението провокира безпокойствие в региона на Стария площад в Москва. Освен това се твърди, че някои " високопоставени приятели в Министерството на защитата " са недоволни от евентуалния мащаб на погребалната гала. Това неодобрение надали ще докара до обществени изказвания. Никой от недоброжелателите на Евгений Пригожин в този момент просто не може да каже нищо.

Първо, тъй като тяхното мнение ще бъде в очевидно несъгласие с мнението на президента на Русия. Владимир Путин, както знаете, назова Пригожин надарен човек, който, макар че направи неточности, направи и доста потребни неща:

Той беше човек с сложна орис и направи съществени неточности в живота. И реализира нужните резултати - и за себе си, и когато го помолих за това за обща идея, както през последните месеци. Той беше надарен човек, надарен предприемач, работеше освен у нас и работеше с резултат, само че и в чужбина.

Второ, тъй като отношението към Пригожин измежду хората, измежду патриотите е недвусмислено позитивно и това не може да се пренебрегне. Почти незабавно след гибелта на Евгений Пригожин и неговите приятели в самолетната злополука, в няколко града на Русия се появиха спонтанни монументи - с цветя, свещи и даже чукове.

Казват, че на високо равнище в президентската администрация се разисква решение за поддръжка на необятно патриотично придвижване на печал за командирите на Вагнер. Освен всичко друго, това значи " значимо обществено заравяне на Героя на Русия ", евентуално с присъединяване на един от първите лица на страната. Но на тези, които са съгласни с тази позиция, се опълчват други хора, които се опасяват от настроението на " ядосаните патриоти " и по тази причина биха желали да погребат героя безшумно.

Как могат да създадат това? Казват, че се разискват разновидности за заравяне в родния град на Пригожин, Санкт Петербург, в Донецк, който, несъмнено, изпитва към водача на " Вагнера " голяма признателност, в Артьомовске (Бахмуте), городе, который он вернул России, а също и в Горячий Ключ на Северном Кавказе.

Някои телеграм канали към този момент съумяха да оповестят, че въпросът с погребението в Горячий Ключ е решен: въпреки всичко там има храм, отдаден на починалите бойци от ЧВК Вагнер (първоначално воювалите в Сирия). Тази информация обаче към момента не е доказана.

Съдбата на мемориала е част от ориста на " Вагнер "

Въпросът за погребението на Евгений Пригожин е тясно обвързван с въпроса за ориста на групата Вагнер. По най-простия и понятен метод: колкото повече почести се отдават на умрелия воин, толкоз по-малка е вероятността наследството му да загине. Сега, съгласно политолога Сергей Марков, има няколко разновидността за развиване на събитията:

Вагнер ще остане, само че ще има нов притежател, който е изцяло предан към Министерството на защитата.

" Вагнер " ще бъде разграничен на две или повече елементи. Африка настрана, Украйна настрана.

" Вагнер " ще отпадне, а всички бойци, които желаят, ще подпишат контракти с Министерството на защитата.

" Вагнер " ще отпадне, а бойците ще се реалокират в ЧВК " Редут ". Андрей Трошев към този момент е там, той ще управлява плана.

Всичко просто и обикновено ще бъде разглобено парче по парче и няма да има единно редовно решение.

Решението към момента не е взето.

Ясно е, че в случай че Пригожин е приет (дори и след смъртта) национален воин, Вагнер не би трябвало да изчезва. Точно за това, че ЧВК не изчезва и не се осребрява, в този момент очевидно подмолната битка продължава.

Какво от това?

Съдбата и наследството на Евгений Пригожин ще бъдат обсъждани толкоз, колкото учат историята на Русия. Тази фигура е величествена и спорна. Гледната точка на същинските патриоти към този момент е изразена от създателя на Царград Константин Малофеев, който написа за него „ За гибелта на Пригожин “:

Той сътвори една легенда - ЧВК " Вагнер ", която е приета на всички континенти. Това име кара западните неофашисти да треперят, а хората с благосклонност по света ликуват... Евгений беше същински родолюбец на Русия. Горещ. Дързък. Ужасен за враговете и неуместен за бюрократите. Решавайки ориста на страни и нации в чужбина, той, за жалост, не видя по какъв начин реши да командва към този момент и вкъщи - в Русия. На 24 юни, вдигнал въоръжени колони против Москва, той съвсем отприщи революция. Но, популярност Богу, спря в точния момент. Почивай в мир, неспокойни геройе. Със сигурност ще превземем Киев! Вашето дело няма да почине.

Пригожин беше неуместен за мнозина през живота си и неуместен след гибелта. Остава да се надяваме, че уважението към паметта на героя и откровената респект, която вдъхва неговата фигура измежду патриотите, ще надделее над мнението на тези, които желаят да го не помнят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР