Германците с втора националност, които се бият в чужбина за

...
Германците с втора националност, които се бият в чужбина за
Коментари Харесай

Германия отнема гражданство на биещи се за чужди групировки като ДАЕШ

Германците с втора народност, които се бият в чужбина за групировки като ДАЕШ (Ислямска държава), губят поданството си. Това е решението на кабинета на страната с проектозакон, предопределен да възпира бъдещи бойци, оповестява " Ройтерс ".

Подобно на други западни страни, Германия е изправена пред проблем, по какъв начин да се оправи с жители, които пътуват до Близкия изток, с цел да се причислят към ислямистки дела като тези на ДАЕШ, чийто самопровъзгласен " халифат " бе отстранен предишния месец.

Мярката, която се нуждае от парламентарно утвърждение, изключва малолетни, обгръща единствено бъдещи случаи и няма да се ползва за германци, които могат да останат без поданство.

" Това ще изпрати сигнал към поддръжниците на Ислямска страна, към тези, които мислят да пътуват до области на Ислямска страна ", разяснява представителят на държавното управление Стефен Сейберт.

Повече от 1 000 германци са напуснали страната си за военни зони в Близкия изток от 2013 година насам и държавното управление разисква по какъв начин да се оправи с тях, защото подкрепяните от Съединени американски щати сили превзеха последния сектор от територията на Сирия окупирана от ДАЕШ и са арестувани доста лица.

Около една трета от тях са се върнали в Германия, за друга 1/3 се счита, че са починали, а за останалите, че са към момента са в Ирак и Сирия, в това число арестуваните от иракски сили и подкрепяните от Съединени американски щати бойци в Сирия, съгласно немското разузнаване.

През февруари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Англия, Франция и Германия да приберат повече от 800 ислямисти, хванати при боевете и да ги изправят пред съда.

Германия съобщи, че ще вземе назад бойци единствено в случай че обвинените имат консулски достъп, добавяйки, че по принцип всички нейни жители и обвинените, че се бият за ДАЕШ имат право да се върнат.

В един от известните случаи Англия през февруари лиши поданството на младеж, която напусна Лондон на 15 години, с цел да се причисли към ДАЕШ в Сирия. Случаят с Шамима Бегум демонстрира проблемите за сигурността, правото и етичните алтернативи, пред които са изправени европейските държавни управления, които се занимават с тези, които са се заклели в формация, решена да унищожи Запада.

Германия се причисли към военната акция против екстремистите в Сирия с разгръщането на разследващи самолети " Торнадо ", самолети за зареждане с гориво и фрегати в района, след апел от страна на Франция към Берлин да направи повече. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР