Германците недоволстват срещу правителствения план за забрана на газови котли

...
Германците недоволстват срещу правителствения план за забрана на газови котли
Коментари Харесай

Забрана за газови котли в Германия, засягаща над 66 милиона души, отключи масово недоволство

Германците недоволстват против държавния проект за възбрана на газови котли и замяната им с термопомпи. Според жителите тази смяна идва прекомерно бързо и ще им коства доста пари, написа Oilprice.

Германия желае да стане въглеродно неутрална до 2045 година и наподобява желае да го направи, без значение на какъв брой висока цена. Неотдавна държавното управление разгласи, че ще забрани котлите, работещи с изкопаеми горива, като на процедура ще принуди хората да преминат към термопомпи, единствената екологична алтернатива за хората без достъп до централно отопление.

Цената на възбраната се прави оценка на над 9 милиарда евро, или 10 милиарда $ годишно до 2028 година След това разходите ще намалеят съвсем на половина, с помощта на увеличението на производството на термопомпи и увеличение на производството на вятърна и на слънчева сила.

Правителството предлага финансова помощ на семействата в размер на 30% от цената, която ще би трябвало да платят за прекосяване към по-еко разновидността, само че наподобява, че германците не са изключително привлечени от това предложение.
 Германия ще затвори последните си АЕЦ тази седмица
Германия ще затвори последните си АЕЦ тази седмица

От 2003 година насам в страната са затворени шестнадесет реактора

" Хората са възмутени и гневни. Те не могат да схванат за какво би трябвало да се случи толкоз бързо. ", счита Петра Уерц от Асоциацията за жилищни парцели.

Промяната визира засяга 66 милиона германци и има голямо безпокойствие измежду тях, съгласно Мари-Агнес Щрак-Цимерман - народен представител от демократичната Свободна демократическа партия.

Забраната даже провокира скок в търсенето на газови котли. Тя ще влезе в действие едвам от януари идната година, тъй че в случай че хората ги конфигурират преди края на тази година, те могат да продължат да ги употребяват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР