Германците искат новото им правителство да се съсредоточи върху борбата

...
Германците искат новото им правителство да се съсредоточи върху борбата
Коментари Харесай

Германците виждат пандемията и защитата на пенсиите като водещи теми през 2022 година



Германците желаят новото им държавно управление да се концентрира върху битката с коронавирусната пандемия и отбраната на пенсиите през 2022 година, като по-малко хора отдават приоритет на климатичната рецесия, сподели изследване на публичното мнение, оповестено в неделя.

Проучване на социологическата организация ИНСА (INSA) за в. " Билд ам зонтаг “ (Bild am Sonntag) сподели, че 61% от интервюираните 2004 души считат, че битката с пандемията е най-важната задача на държавното управление, следвана от обезпечаването на пенсиите.

Германците също по този начин желаят държавното управление да се оправи с дефицита на личен състав в старческите домове, да обезпечи жилища на налични цени и да ограничи покачването на цените на силата. Справянето с въздействието на изменението на климата се подрежда едвам на шесто място в листата им с цели.

" Пряката, съответна угриженост за личното прехранване идва преди постоянно по-абстрактната угриженост за последствията от изменението на климата “, уточни ръководителят на Insa Херман Бинкерт, оповестява Ройтерс.

В първото си новогодишно послание канцлерът Олаф Шолц сподели, че Германия желае да употребява своето председателство на Групата на седемте (Г-7), с цел да я развие в клуб, който е пионер в напъните си за реализиране на зелен напредък и обществено обективен свят.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР