Германското правителство се съгласи да подпише Протокола на НАТО за

...
Германското правителство се съгласи да подпише Протокола на НАТО за
Коментари Харесай

Германското правителство подписа Протокола за приемане на Македония в НАТО

Германското държавно управление се съгласи да подпише Протокола на НАТО за присъединение на Република Северна Македония, оповестяват от немското посолство в Скопие, предава локалната организация МЕТА.
" Убедени сме, че влизането на Северна Македония в НАТО ще има принос за сигурността и стабилността освен в евроатлантическото пространство и няма да ускори единствено трансатлантическата общественост, само че ще бъде и значим подтик за бъдещото стабилизиране на Западните Балкани. ТОва в действителност е добреа вест за Европа и трансатлантическия алианс ", съобщи представителят на немското държавно управление Щефан Зайберт.
Според него, присъединението към НАТО ще влезе в действие, откакто страните-членки на Алианса поединично дават информация, че са утвърдили присъединителния протокол, съобщи организация Фокус.
" За тази цел, в Германия е необходим Закон за контракт. Правителството ще се стреми да одобри бързо този Закон. От момента, когато присъединителният Протокол бъде подписан в Брюксел, Северна Македония ще има статут на наблюдаващ в Алианса ", добави Зайберт.
Говорителят на немското държавно управление разясни, че най-рано през юни 2019 година Европейският съвет ще реши дали да бъдат стартирани договарянията за присъединение на Скопие към Европейски Съюз, при което главен аршин за позитивното решение ще бъде напредъкът по отношение на забележими и устойчиви промени, битката с проведената престъпност и корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР