Германското правителство проправи днес път за легализиране канабиса, но въпреки

...
Германското правителство проправи днес път за легализиране канабиса, но въпреки
Коментари Харесай

Германия одобри план за узаконяване на канабиса

Германското държавно управление проправи през днешния ден път за узаконяване канабиса, само че все пак към момента не е ясно дали проектът ще бъде утвърден и на европейско равнище, съобщи ДПА.
Още по темата
Декриминализирането на закупуване и владение на дребни количества канабис беше едно от предизборните обещания на лявоцентристката коалиция, пристигнала на власт предходната година.

Според проекта, който е утвърден от кабинета на канцлера Олаф Шолц, канабисът и дейното вещество тетрахидроканабинол (ТХК) законово към този момент няма да се смятат за опиати.

Купуването и притежанието на до 30 грама канабис няма да бъде наказвано, развъждането за персонално прилагане ще бъде разрешено до избран предел, а продажбата в " лицензирани профилирани магазини " и евентуално аптеки също е допустима за възрастните.

Все отново следва да се разбере дали това ще се случи в реалност, защото разпоредбите на Европейския съюз може да попречат на Германия да узакони канабиса.

Според проекта, утвърден от кабинета, интернационалната законова рамка предлага " лимитирани благоприятни условия за използване на плана на обединението ". В съдружното съглашение лявоцентристката Германска социалдемократическа партия на Шолц, пропазарната Свободна демократическа партия и " Зелените " се съгласиха да вкарат " следено разпространение на канабиса на възрастни с потребителски цели в лицензирани магазини ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР