Германското правителство е спечелило милиарди евро от емитирането на дълг

...
Германското правителство е спечелило милиарди евро от емитирането на дълг
Коментари Харесай

Германия спечели милиарди от емитиране на дълг

Германското държавно управление е спечелило милиарди евро от издаването на дълг тази година с помощта на негативните лихвени проценти по скъпите бумаги. Това се показва в писмо на държавния секретар на Министерството на финансите Флориан Тонкар до народен представител от левицата, съобщи Ройтерс.

При издаването на федерални скъпи бумаги за финансиране на бюджета и специфичните фондове са събрани заплащания в размер на към 5,855 милиарда евро, се показва в писмото на Тонкар в отговор на въпрос на Кристиан Гьорк от крайнолявата партия Linke.

За да се оправи с последствията от пандемията от ковид, държавното управление на Германия е взело рекордните 483 милиарда евро на финансовите пазари тази година, което е с към една пета повече от 2020 година, когато емисията доближи предходния си връх.

" Средната рентабилност на издадените през тази година федерални държавни скъпи бумаги е минус 0,56% ", написа в писмото си Тонкар.

" Въпреки негативната рентабилност немските облигации се продават като топъл самун. Федералното държавно управление би могло да продаде още повече облигации без никакъв проблем ", споделя депутатът Гьорке.
 Германия е на ръба на зимна криза
Германия е на ръба на зимна криза

Икономиката ѝ ще се свие през четвъртото тримесечие

За идната година Германската финансова организация, държавното звено за ръководство на дълга, възнамерява издаването на дълг в размер на 410 милиарда евро.

С рейтинг " ААА ", присъден от всички огромни рейтингови организации, немските държавни облигации са доста търсени от вложителите, защото изплащането им се смята за доста несъмнено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР