Германското финансово министерство препоръча компаниите да не плащат в руски

...
Германското финансово министерство препоръча компаниите да не плащат в руски
Коментари Харесай

Как Германия реагира на плащането на газа в рубли: „Не трябва да приемаме условията на Путин.

Германското финансово министерство предложи фирмите да не заплащат в съветски рубли за газа

Германското финансово министерство предложи фирмите да не заплащат за газ в съветски рубли. По мнението на ръководителя на ведомството Кристиан Линднер, съветският президент Владимир Путин „ се пробва да усъвършенства икономическата обстановка по този метод “

Германският финансов министър Кристиан Линднер предложи немските компании да не заплащат за доставките на съветски газ в рубли, както изисква Руската федерация. Подобен ход може да послужи за подсилване на съветската валута - и затова на позицията на Кремъл - сподели той в изявление за телевизионния канал Welt, излъчено в петък, 25 март.

По неговите думи, съветският президент Владимир Путин се пробва по този метод да усъвършенства икономическата обстановка. „ Ако плащате единствено в рубли, тогава укрепвате нейната/руската/ валута “, сподели ръководителят на немското министерство на финансите.

„ Моят съвет: не би трябвало да одобряваме изискванията на Путин, би трябвало да следваме договорите във типа, в който са подписани “, сподели той.

Линднер съобщи, че окончателното решение би трябвало да бъде взето от самите търговски компании, които получават съветски газ и го продават на потребителите.

Говорител на немското министерство на стопанската система и опазването на климата означи, че това е " частен юридически въпрос ".

В същото време той напомни, че множеството контракти за газ плануват заплащане в долари или евро, а страните са длъжни да подсигуряват спазването на споразуменията.

Преобразуването на разплащанията в рубли

На 23 март Путин инструктира заплащанията за доставките на съветски газ към „ недружествените страни “ да се трансферират в рубли. Руската страна към този момент няма да приема заплащания в " компрометирани валути ", в това число долари и евро.

„ Решихме да използван набор от ограничения в най-кратки периоди за прекачване на заплащанията за — дано стартираме с това — нашия природен газ, доставян на по този начин наречените недружелюбни страни за съветски рубли “, сподели президентът на Руската федерация, отбелязвайки. че доставките на газ за други страни ще продължат по авансово подписани съглашения. Според него ще се промени единствено валутата на разплащанията.

„ Русия, несъмнено, ще продължи да доставя природен газ в сходство с размерите и цените, правилата на ценообразуване, закрепени в договорите, подписани по-рано “, сподели той.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР