Германският тенисист Александър Зверев се класира за четвъртия кръг на

...
Германският тенисист Александър Зверев се класира за четвъртия кръг на
Коментари Харесай

Александър Зверев е следващият съперник на Григор Димитров в Ролан Гарос

Германският тенисист Александър Зверев се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция при мъжете и ще бъде противник на първата ракета на България Григор Димитров.

Точно година откакто претърпя травма на крайници на " Ролан Гарос ", 22-ият подложен Зверев се пребори за третата си победа в Париж във трогателен дуел против 12-ия в схемата Франсис Тиафо (САЩ) с 3:6, 7:6(3), 6:1, 7:6(5). Срещата продължи 3 часа и 45 минути, като и двамата тенисисти предложиха развлечение за публиката, а германецът трябваше да наваксва закъснение от един сет. Той загуби и първия гейм в третата част след пробив на Тиафо, само че завоюва идващите шест. Зверев изоставаше и в четвъртия гейм при 4:5, само че стигна до тъждество и надви в тайбрека.

Мачът се състоя на същия корт, на който Александър Зверев нарани глезена си преди година - травма, която го извади от игра за няколко месеца, само че германецът сподели, че още веднъж е в най-хубавата си форма.

" Днешният ден бележи една година.. Знам, че това беше най-трудната година в живота ми ", съобщи Зверев.

" Обичам тениса повече от всичко. Обичам тениса не поради парите или славата, а поради играта и това, че играя пред вас, хора ", добави той пред феновете, които останаха да следят дуела до късно вечерта.

" Това, че тенисът ми бе лишен, ме направи трагичен. Но в този момент чакам занимателна втора седмица за мен ", сподели още Зверев, за който следва конфликт с 22-ия подложен Григор Димитров.

Зверев, който дефинира Тиафо като най-хубавият му другар в тенис тура, разяснява, че му е елементарно против него, тъй като двата знаят тактиката си.

" Опитвам се заобикалям погледа в очите, тъй като той е измежду най-хубавите тенисисти в света, когато има такава усмивка на лицето си. Франсис е най-хубавият ми другар в тениса, само че на корта пробвам да не мисля за това. Но след мача всичко е наред ", добави още германецът.
 Григор Димитров е осминафиналист на
Григор Димитров е осминафиналист на " Ролан Гарос "!

Продължава без изгубен сет
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР