Германският парламент откри пътя за легализиране на еднополовите бракове в

...
Германският парламент откри пътя за легализиране на еднополовите бракове в
Коментари Харесай

В Германия откриха пътя за узаконяване на еднополовите бракове

Германският парламент откри пътя за узаконяване на еднополовите бракове в страната и гласуването може да се състои още в петък, откакто канцлерката Ангела Меркел отдръпна кардиналното си противоречие с това решение на казуса, оповестиха Франс прес и ТАСС.

След решение в комисията по законодателна активност социалдемократите съумяха да внесат за гласоподаване в пленарна зала законопроект, който позволява браковете сред представители на един и същи пол и за пръв път дава на такива двойки разширени права за осиновяване.

Меркел отдръпна несъгласието за хомосексуалните бракове в Германия

Кандидатът на немските социалдемократи за канцлерския пост и техен сегашен водач, Мартин Шулц, съобщи в неделя на партиен конгрес, че левоцентристката групировка няма да подпише в бъдеще съдружен контракт с никоя партия, в случай че тя не склони на узаконяване на еднополовите бракове.

Консервативната коалиция в Германия, водена от Меркел, постоянно се е противопоставяла против това. В понеделник обаче канцлерката изненадващо за всички съобщи по време на ток шоу, че тематиката би трябвало да бъде " въпрос на съвест " за всеки парламентарист, отбелязва ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР