Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах подчерта важността от въвеждането

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах подчерта важността от въвеждането
Коментари Харесай

Здравен министър: Трябва да има задължителна ваксинация

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах акцентира значимостта от въвеждането на наложителни имунизации в битката против ковид, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

" Трябва да приемем обстоятелството, че даже и наложителната имунизация в никакъв случай няма да обхване всички ", споделя Лаутербах в днешното издание на в. " Велт ". " Но съм уверен, че огромен брой неимунизирани ще се имунизират, в случай че въведем тази мярка ", добави министърът. Лаутербах акцентира, че се надява наложителните имунизации да предпазят популацията в задоволителна степен в бъдеще.

Здравният министър подчертава и на нуждата от въвеждането на наложителни имунизации против ковид, макар разпространяването на разновидността Омикрон, който по думите му носи по-малък риск от тежки признаци, само че е по-заразен от други разновидности на вируса. Според Лаутербах болестта с Омикрон не води до това човек да е защитен в по-голяма степен от идващ вид на вируса. " Схващането, че Омикрон разновидността е завършек на пандемията, е наивно ", сподели още той. До момента Германия не е направила имунизациите против ковид наложителни за нито една група от популацията. По стратегия Бундестагът ще разисква въпроса този месец, само че в близко бъдеще не се чака взимането на решение.

Лаутербах е представител на социалдемократите, които управляват държавната коалиция. Германската социалдемократическа партия съобщи, че има за цел да приключи законодателен развой по въпроса до края на март. Правителството заложи и по-голяма цел за достигането на така наречен групов имунитет против вируса. Парламентарният държавен секретар на здравното министерство Сабине Дитмар съобщи в днешния брой на в. " Аугсбургер алгемайне ", че задачата на държавното управление би трябвало да е имунизацията на 95 % от хората, изключително измежду уязвимите групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР