Германският министър на вътрешните работи Нанси Фезер обяви строги мерки

...
Германският министър на вътрешните работи Нанси Фезер обяви строги мерки
Коментари Харесай

Германия обяви строги мерки срещу изразяването на подкрепа за Хамас

Германският министър на вътрешните работи Нанси Фезер разгласи строги ограничения против симпатизантите и поддръжниците на терористичната организация " Хамас " в Германия след невижданото и брутално нахлуване на стотици бойци на организацията от линията Газа против израелски общности, съобщи ДПА.   " Според последния отчет на Службата за отбрана на конституцията към 450 поддръжници на Хамас разпространяват агитация, събират дарения и набират нови поддръжници ", сподели тя в свое изказване.

" Използваме всички разследващи и полицейски средства, с цел да предприемем дейности против поддръжниците на Хамас ", съобщи министърът в коментар за вестниците от медийната група " Функе ", оповестен късно нощес.

" Нашите органи за сигурност се концертират още по-внимателно върху ислямистката сцена, с цел да открият неотложно реакциите на терора на Хамас и да предотвратят всякаква поддръжка. Това се отнася и за събирането на дарения за Хамас, сподели тя.

Фезер прикани немските управляващи поредно да се намесват против демонстрации и събирания, на които се празнуват дейностите на Хамас. " Трябва да се употребяват всички принадлежности на закона за събранията, с цел да се предотвратят допустимо най-рано демонстрациите на взаимност с терора на Хамас ", съобщи тя.

" Трябва да се употребяват всички благоприятни условия на полицията, с цел да се намесва тя сурово и допустимо най-рано, в случай че се възхвалява терорът на Хамас. И би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия по закона за престояване, с цел да се депортират нарушителите от ислямистката сцена, в случай че нямат немски паспорт ", сподели още Фезер.

Берлинската полиция е забранила планувана за през днешния ден проява на палестински поддръжници, както и протест пред Бранденбургската врата, оповестени нощес в обществената медийна платформа " Екс " (доскоро " Туитър " ), заяви вестник " Берлинер моргенпост ".

Фезер съобщи, че не вижда нужда от стягане на съществуващите закони. " Нашата конституционна страна разполага с инструментите за предприемане на строги ограничения против поддръжниците на терористичната организация Хамас ", сподели тя.

Андреа Линдхолц, заместник-председателка на парламентарната група на дясноцентристкия съюз ХДС/ХСС, обаче прикани за въвеждането на възбрана на активността на Хамас.

" Според последния отчет на Службата за отбрана на конституцията към 450 поддръжници на Хамас разпространяват агитация, събират дарения и набират нови поддръжници ", сподели тя в свое изказване. " Сега федералният министър на вътрешните работи би трябвало неотложно да издаде възбрана на тези действия ", добави Линдхолц.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР