Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт призова хунтата в Мали

...
Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт призова хунтата в Мали
Коментари Харесай

Заради задържани войници Германия и Мали си разменят взаимни обвинения -

Германският министър на защитата Кристин Ламбрехт прикани хунтата в Мали да обясни серията от произшествия с бойци в столицата Бамако, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Преди идната ротация би трябвало да бъде обезпечено, че немските бойци ще могат да влязат в страната, както и да я изоставен ", акцентира Ламбрехт пред немски медии през вчерашния ден.

През май предходната година, откакто държавното управление изключи двама членове на хунтата, завзела властта при прелом девет месеца по-рано.

До свалянето на президента Ибрахим Бубакар Кейта посредством се стигна, откакто през август 2020 година военните проведоха бунт покрай Бамако. След което те поддържаха протестиращите в малийската столица, които от месеци желаят оставката му поради неприятно ръководство.

Военният министър сподели още, че е  " доста възмутена от събитията от последните два дни - от задържането на бойци от Кот д`Ивоар до неяснотите към напускането на някои бойци на Бундесвера, до въпросите за ротацията на войските на Организация на обединените нации ".

Властта в Мали изиска разяснения за връзките сред немското държавно управление и 49 бойци от Кот д`Ивоар, задържани в Бамако на 10 юли. Хунтата ги упрекна в нелегално влизане в страната, дестабилизиране на държавното управление и ги дефинира като наемници.

Според немското военно министерство войските са били ситуирани в страната от 2019 година, със знанието и утвърждението на малийските управляващи, с цел да пазят база на Организация на обединените нации на летището в малийската столица.

В четвъртък осем чиновници на немските въоръжени сили бяха спрени да се качат на цивилен полет, а Берлин дефинира дейностите на малийските управляващи като тормоз.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР