Германският министър на икономиката Роберт Хабек планира допълнителни мерки, за

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек планира допълнителни мерки, за
Коментари Харесай

Германия се връща към въглищата, за да компенсира намалените доставки на газ

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек възнамерява спомагателни ограничения, с цел да понижи потреблението на газ и да възобнови запасите поради по-малките доставки на газ от Русия, оповестява ДПА, като се базира на проекти, до които е получила достъп.

Използването на газ за произвеждане на електрическа енергия и в промишлеността би трябвало да бъде понижено, а запълването на складовете би трябвало да стане приоритет преди идването на зимата. Правителството в Берлин дава милиарди за финансиране на ограниченията съгласно източници от държавните среди.

Освен това Хабек – който е представител на Зелените в лявоцентристкото съдружно държавно управление – съобщи, че за компенсиране на дефицита ще бъдат употребявани повече електроцентрали, работещи с въглища.

В документа от пет страници, до който ДПА има достъп, Хабек декларира, че “консумацията на газ би трябвало да продължи да понижава и в хранилищата би трябвало да постъпва повече газ, другояче през зимата ще бъде в действителност трудно”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР