Германският колос Байерн Мюнхен гостува на Севиля в първи мач

...
Германският колос Байерн Мюнхен гостува на Севиля в първи мач
Коментари Харесай

Ще счупи ли Байерн испанското проклятие?

Германският исполин Байерн Мюнхен гостува на Севиля в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига в опит да постави завършек на испанското проклинание, което тегне над баварците в последните четири сезона.

Любопитното е, че и в четирите случая Байерн първо е посетител, а по-късно не съумява да наложи волята си в реванша. В ролята на екзекутори на Байерн се изявиха на два пъти Реал Мадрид и по един път Атлетико Мадрид и Барселона. В Севиля се заканват да добавят листата, а футболистите на треньора Винценцо Монтела са с нараснало самочувствие след елиминирането на Манчестър Юнайтед в предходния кръг след 0:0 вкъщи и 2:1 на “Олд Трафорд”.

Севиля не е достигал до четвъртфиналите на основния европейски клубен шампионат от сезон 1957/1958 година, когато отстъпва с общ резултат 2:10 пред Реал Мадрид. Планът на баварците за мача на “Рамон Санчес Писхуан” е да отбележат най-малко гол, който да улесни задачата им за реванша. През уикенда Байерн загря с разгромна победа с 6:0 над Борусия Дортмунд, а при победа в събота против Аугсбург ще си подсигурява и купата в Германия.

И в двата отбора имат известни кадрови проблеми. Двубоят за Севиля ще пропуснат Евер Банега поради наказване и Себастиен Корчия заради контузия. Аут за Байерн пък са титулярният вратар Мануел Нойер, Хуан Бернат и Кингсли Коман.

Двубоят е първи сред двата отбора в европейските клубни шампионати. С представянето си през сезона до момента Севиля сподели, че не се опасява от грандовете, което дава обещание забавен и непредвидим конфликт довечера.

Вероятни сформира:

Севиля (4-2-3-1): Рико, Меркадо, Кяер, Ленгле, Ескудеро, Писало, Нзонзи, Сарабия, Васкес, Корея, Муриел.

Байерн Мюнхен (4-3-3): Улрайх, Алаба, Хумелс, Боатенг, Кимих, Видал, Мартинес, Хамес, Рибери, Левандовски, Робен.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 14 март  Бешикташ 1:3краен резулат  Байерн (Мюнхен)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР