Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че ФРГ няма да доставя

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че ФРГ няма да доставя
Коментари Харесай

Шолц: Германия няма да доставя оръжие на Украйна за удари срещу Русия

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Федерална Република Германия няма да доставя на Украйна оръжия, с които може да се стреля по съветска територия. С такова изказване той направи в четвъртък вечерта, отговаряйки на въпроси на жители в Магдебург, предава ТАСС.

Шолц означи, че " задачата постоянно остава да приказваме за целостта и суверенитета на Украйна ".

„ Президентът [на Съединени американски щати Джо] Байдън формулира това напълно ясно: той сподели, че няма да доставя оръжия, които могат да бъдат стреляни по съветска територия “, сподели ръководителят на немското държавно управление. " И мисля, че това е принцип, към който се придържам еднообразно с всички останали. И по тази причина постоянно гледаме какво вършат другите ", акцентира Шолц.

„ Получавам противоположна връзка от мнозина, че към този момент вършим доста, само че тя постоянно е уравновесена и деликатно премислена и бих желала да уверя, че ще продължим да вършим това “, сподели немският канцлер.

„ Нашата цел във всичко, което вършим, е да подкрепим Украйна, това ще предотврати ескалацията на войната, която по-късно ще се трансформира във война, която няма да бъде сред Русия и Украйна, а ще бъде напълно друга война “, сподели Шолц.

„ И можете да бъдете сигурни, че постоянно ще имаме задоволително баланс, изясненост и неотстъпчивост, с цел да вземаме решения въз основа на този принцип “, приключи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР