Германският канцлер Олаф Шолц призова за премахване на правото на

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова за премахване на правото на
Коментари Харесай

След фон дер Лайен и Шолц: Да сложим край на правото на вето в ЕС!

Германският канцлер Олаф Шолц прикани за унищожаване на правото на несъгласие по външнополитически въпроси, което съгласно него ще докара до по-силен, геополитически Европейски съюз (ЕС), на фона на актуалните събития в Украйна. Той изрази това мнение в публикация, оповестена от неделното издание на вестник " Франкфурт алгемайне ". Отпадането на ветото би означавало, че България е употребила една от последните благоприятни условия, с цел да вразуми Северна Македония, че не може да пробие в Европейски Съюз с антибългаризъм.

Шолц съобщи, че през последните години постоянно се чуват основателни апели Европейски Съюз да се трансформира в геополитически състезател. " Благодарение на историческите решения, взети през последните няколко месеца, Европейският съюз направи огромна крачка напред в тази посока ", написа немският министър председател и добави, че е невероятно да се спре дотук.

" Целта би трябвало да бъде да обединим редиците си във всички тези области, в които в Европа прекомерно дълго се борим за [единни] решения: да вземем за пример в миграционната политика, в построяването на европейска отбранителна система, в софтуерния суверенитет и демократичната резистентност ", акцентира Шолц.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР