Германският канцлер Олаф Шолц призова Турция да прояви сдържаност по

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова Турция да прояви сдържаност по
Коментари Харесай

Олаф Шолц призова Турция да се въздържа от провокации срещу Гърция

Германският канцлер Олаф Шолц прикани Турция да прояви въздържаност във връзка с Гърция в миг на повишение на напрежението сред двете страни, съобщи представител на немското държавно управление в сряда. Това заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Канцлерът е на мнение, че предвид на актуалната обстановка е належащо всички съдружници в НАТО да бъдат единни и да се въздържат от провокации между тях, съобщи представителят на постоянна конференция в Берлин.

Нахлуването в гръцко въздушно пространство и прелитането над гръцки острови не е Окей, това наподобява контрапродуктивно и против духа на алианса, добави представителят.

Германия е ангажирана да бъдат решени отворените въпроси сред Гърция и Турция в директен разговор и въз основа на интернационалното право, съобщи представителят. В същото време ние не можем да приемем оборване на суверенитета на страни членки на Европейския съюз, съобщи представителят.

Турция и Гърция, и двете членки на НАТО, от дълго време имат разлики по редица въпроси, в това число морските граници, размерът на континенталните шелфове, въздушното пространство и остров Кипър.
По-рано през днешния ден Ройтерс цитира турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който споделил на сътрудниците си, че Турция повече няма да организира двустранни диалози с Гърция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР