Германският канцлер Олаф Шолц отправи новогодишно обръщение към германците. В

...
Германският канцлер Олаф Шолц отправи новогодишно обръщение към германците. В
Коментари Харесай

Шолц вбеси германците с изказване за Путин в новогодишното си обръщение

Германският канцлер Олаф Шолц насочи новогодишно послание към германците. В речта си той разкритикува съветския президент Владимир Путин поради спора в Украйна, написа Die Welt.

Шолц сподели: „ Коронавирусът едвам беше на половината път, когато Русия стартира безсърдечен спор в центъра на Европа. “

Той се оплака, че след началото на войната съветският президент Владимир Путин е „ спрял крана за газ “.

Преди това той сподели, че Европейски Съюз и неговите съдружници би трябвало да изпратят сигнал до Москва и Киев за готовността си да продължат да поддържат Украйна, до момента в който е належащо.

Според немския канцлер, в случай че съдружниците на Киев в Европа и други страни могат да уверят в желанието си да дават дълготрайна поддръжка, това ще послужи като сигнал за Путин, който сякаш се надява на намаляване на западната помощ за въоръжените сили на Украйна.

„ Би било значим сигнал, в случай че му кажем: „ Не разчитай на това! Готови сме да създадем нужното толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели Шолц.

Думите на Олаф Шолц в новогодишното му послание възмутиха жителите на Германия, които считат, че политикът е решил да помогне на Киев, вместо да взема решение вътрешни проблеми.

Някои читатели на немското издание споделиха, че ги е позор да слушат канцлера, до момента в който други означиха, че германците не са загрижени за помощта на въоръжените сили на Украйна, а за цените на електрическата енергия в страната.

„ Уморих се да чувам празните му обещания “, пишат консуматори, призовавайки Олаф Шолц да подаде оставка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР