Германският канцлер Ангела Меркел покани днес официално Социалдемократическата партия на

...
Германският канцлер Ангела Меркел покани днес официално Социалдемократическата партия на
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Трябва да сформираме стабилно правителство

Германският канцлер Ангела Меркел предложения през днешния ден публично Социалдемократическата партия на договаряния за ново държавно управление. Официални диалози обаче ще стартират най-рано през януари. Отнасяме се извънредно съществено към тзи договаряния, съобщи Ангела Меркел пред жулналисти.

Смятаме, че би трябвало да бъде образувано устойчиво държавно управление, имайки поради Европа, икономическата ни мощ, новите провокации, пред които сме изправени - да вземем за пример дигитализацията, вземайки поради също желанието на хората в Германия да имат равни условия за живот, както и належащите въпроси за миграцията и интеграцията. По тази причина сме подготвени да стартираме диалози със Социалдемократическата партия по същия метод, по който водихме съдружни договаряния със свободните демократи и Зелените - почтено, интензивно и, несъмнено, за да реализираме триумф, изясни канцлерът.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц пък акцентира, че не неговата партия, а християндемократите търсят диалози. Макар и да съм песимистичен към изхода от тях, отговорността към Европа ни задължава да ги чуем, съобщи той.

В четвъртък при президента Франк-Валтер Щайнмайер ще се срещнат за първи диалог Ангела Меркел от ХДС, Хорст Зеехофер от баварския ХСС и Мартин Шулц от ГСДП. След тази среща ще има по-голяма изясненост за изискванията, при които е допустимо да се сформира съдружен кабинет сред тях. Другата седмица социалдемократите имат партиен конгрес, на който ще подложат на гласоподаване концепцията за присъединяване в ново държавно управление. Партийната база също ще бъде питана.

Социалдемократите имат потребност от време за такова решение и ние би трябвало да им го дадем. По-важно е то да е изрично и изчистено, с цел да може след това да се върви бързо напред, разяснява министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер . Според него най-рано истински договаряния ще има през януари.

Според някои прогнози те ще приключат задоволително бързо, с цел да се сформира и кабинет до края на първия месец на 2018 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР