Германският канцлер Ангела Меркел подчерта необходимостта от многостранни правила за

...
Германският канцлер Ангела Меркел подчерта необходимостта от многостранни правила за
Коментари Харесай

Меркел поиска многостранни правила за световната търговия

Германският канцлер Ангела Меркел акцентира нуждата от многостранни правила за международната търговия след среща с китайския министър председател Ли Къцян през днешния ден в Берлин, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Германия и Китай се придържат към разпоредбите на Световната комерсиална организация, сподели тя, без да загатва съответно изострящи се търговски спор със Съединени американски щати.

В диалозите ни бяха повдигнати тематики като положението на човешките права в Китай и изискванията за работа на неправителствените организации, сподели канцлерът. " Нашето съдействие ни разрешава да обсъждаме намерено спорни тематики ", уточни тя на взаимна конференция с Ли.

Китайският министър председател отхвърли изказванията за утежняване на ситуацията с правата на индивида в Китай и настоя, че в реалност става таман противоположното. Разговорите с Германия по въпроса ще продължат, сподели той. " Ние сме изцяло подготвени за разговор по правата на индивида при равни условия ", добави Къцян.

Меркел похвали отварянето на китайските финансови пазари и обстоятелството, че немските компании, изключително в автомобилния бранш, в този момент могат да запазят дялове в смесените сдружения над 50 на 100. Тя означи решението на китайския производител КАТЛ (CATL) да сътвори огромен цех за акумулатори за електрически коли в Ерфурт, Източна Германия.

Германският производител БМВ разгласи по едно и също време, че ще купува акумулатори на стойност от 1.5 милиарда евро от завода. Няколко компании подписаха 22 съглашения за засилено наличие на бизнеса си в Китай по време на държавните съвещания на високо ниво, добавя ДПА.

Също по този начин в дневния ред на китайско-германските диалози бе и възходящият международен търговски протекционизъм. Водещи немски бизнесмени желаеха да видят на срещата сред двете международни експортьорки в света явен политически сигнал, отхвърлящ увеличението на комерсиалните бариери, както и сигнал за по-голям достъп до пазара на Китай, отбелязва ДПА.

Правителствените съвещания се организираха на фона на покачванията на митата сред Съединени американски щати и Китай, двете най-големи стопански системи в света, с възходящи опасения от комерсиална война с световни последствия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР