Германският канцлер Ангела Меркел планира да се срещне скоро с

...
Германският канцлер Ангела Меркел планира да се срещне скоро с
Коментари Харесай

Меркел ще се срещне с Борис Джонсън заради Брексит

Германският канцлер Ангела Меркел възнамерява да се срещне скоро с английския министър председател Борис Джонсън. Тема на диалозите ще бъдат Брексит и двустранните връзки, заяви съобщи Асошиейтед прес.

Очаква се Меркел да отхвърли предлагането на Джонсън за предоговаряне на изискванията за напускането на Англия.

Според представителя на немското държавно управление Щефен Зайберт се възнамерява среща в "най-близко бъдеще ". Зайберт посочи, че има смисъл от разискване на развода сред Англия и Европейския съюз.

Премиерът Джонсън даде обещание да извади Англия от Европейски Съюз до 31 октомври, със или без съглашение. В сряда Джонсън съобщи, че компромис с Брюксел е нужен, с цел да се избегне неконтролирано отдръпване от блока, само че Европейски Съюз "изобщо не прави взаимни отстъпки ".

Британските депутати се връщат от лятна отмора на 3 септември, събирайки се за решителна борба по отношение на Брексит, която ще реши бъдещето на страната. Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи, че ще изиска избор на съмнение против държавното управление на Джонсън незабавно откакто реши, че може да го завоюва. Както и че ще се стреми към основаване на краткотрайно държавно управление, което да забави излизането от Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР