Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че е оптимистично настроена относно

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че е оптимистично настроена относно
Коментари Харесай

Меркел обеща ново начало за Европа след сформиране на правителство

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи, че е оптимистично настроена по отношение на опцията за съставяне на ново съдружно държавно управление със социалдемократите, откакто двете страни реализираха съглашение по главните въпроси за започване на истински договаряния, оповестява " Асошиейтед прес ".

Лявоцентристките социалдемократи въпреки всичко би трябвало да получат утвърждение от членската си маса за започване на договаряния, а по-късно ще би трябвало да гласоподават за постигнатото съглашение.

Въпреки тези трудности, Меркел - явно изтощена след преговорния маратон през нощта, съобщи, че била " оптимистично настроена, че нещата ще се придвижат напред " към съставяне на ново съдружно държавно управление.

Меркел акцентира нуждата от " ново събуждане " на Европа и посочи, че е уверена, че ново немско държавно управление ще може да реализира съглашение с Франция за бъдещето на Европейския съюз.

Федералните избори в Германия се организираха преди повече от три месеца, като Меркел понастоящем оглавява краткотрайно държавно управление, което лимитира способността ѝ да подхваща значими политически начинания, до момента в който френският президент Еманюел Макрон стартира амбициозна стратегия за промени на Европейския съюз.

Меркел сподели, че е ясно от изборите насам, че светът не стопира, до момента в който Германия взема решение политическото си бъдеще.

Тя съобщи, че съглашението сред нейния закостенял блок и социалдемократите за прекосяване към публични съдружни договаряния е било подписано с отстъпки и от двете страни.

От своя страна Хорст Зеехофер, който е водач на сестринския на Меркел Християнсоциален съюз, съобщи, че в случай че социалдемократите дадат зелена светлина, съглашение може да се реализира преди Великден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР