Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин са

...
Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин са
Коментари Харесай

Меркел обсъди с Путин съвместно производство на ваксини срещу COVID-19

Германският канцлер Ангела Меркел и съветският президент Владимир Путин са разискали взаимни дейности за справяне с пандемията от COVID-19. Двамата са разговаряли за опциите за взаимно произвеждане на ваксини против инфекцията.
Това оповестиха от немското канцлерство, представени от авторитетното издание “Spiegel”.

Дискусиите би трябвало да продължат сред здравните министерства на Берлин и Москва, а детайлностите към възможната сделка не са известни, излиза наяве още от обявата.

На 5 декември Русия стартира да имунизира против COVID-19 рисковите групи със своята разработка “Sputnik V”. Тя бе утвърдена още през месец август, преди да са завършили последните етапи на тестванията. Това стана мотив за остри рецензии.

Единствената ваксина, с която все още разполага Германия, е тази на Pfizer/BioNTech. Решението за утвърждението на американската ваксина на “Moderna” следва в сряда.

Отношенията сред Бундестага и Кремъл са извънредно интензивни - нещо, което не се е случвало от десетилетия. Сред аргументите е и отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални, както и хакерската офанзива против Берлин през 2015 година Русия тогава отхвърли да има нещо общо.

Междувременно стана ясно още, че Ангела Меркел привиква спешна среща по отношение на имунизационния развой в Германия. Ще бъде решено още дали да бъдат удължени ограниченията против разпространяването на COVID-19, които станаха мотив и за гневни демонстрации на жители.

Причината за срещата е рецензията от страна на нейния съпартиец и министър на опазването на здравето Йенс Шпан по отношение на темповете на имунизацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР