Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин са

...
Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин са
Коментари Харесай

Меркел и Путин обсъдиха случая "Навални"

Германският канцлер Ангела Меркел и съветският президент Владимир Путин са разискали в хода на телефонен диалог в понеделник Нагорни Карабах, напъните на нормандския формат и случая с блогъра Алексей Навални, съобщава, като се базира на немската страна.

По-рано пресслужбата на Кремъл осведоми, че Путин и Меркел са разискали в детайли обстановката към Нагорни Карабах. Както и, че обсъдили и разрешаването на обстановката в Украйна, като изразили угриженост по отношение на неналичието на прогрес в осъществяването на Минск-2. Според Москва двамата говорили и за по-нататъшни контакти сред министерствата на опазването на здравето на Русия и Германия, по-специално по отношение на имунизациите. 

Самата ТАСС отбелязва, че Кремъл не оповестява, че Путин и Меркел са обсъждали обстановката към Навални.

На 20 август на съветския опозиционер му прилоша в самолета, летящ от Томск към Москва. При изключително кацане в Омск той бе откаран в локалната болница, където изпадна в кома. По-късно той бе изместен в Берлинската клиника “Шарите ”. Лекарите там обявиха, че той най-вероятно е бил токсичен. Така се заприказва за прилики сред случаите на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, двойния агент Сергей Скрипал и Навални. И при трите случая се твърди, че е употребен новичок.

Междувременно Шпигел разгласи, че ръководителят на Федералната разследваща работа на Германия Бруно Кал е декларирал по време на закрито съвещание, че Навални е бил под въздействието на „ по-силен “ вид на „ Новичок “. За новичок удостовери и организацията за възбрана на химическото оръжие. Западните страни упрекнаха Русия, само че Москва отхвърля каквото и да е присъединяване, като в другите разновидности твърди или, че Навални страда от някакво заболяване, или че е токсичен в самолета на път за Германия, или в самата Германия. 

След това френският вестник  " Монд "  съобщи, че съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон е споделил, че Навални може да се е отровил самичък с  " Новичок ". Веднага по-късно Навални се присмя на Путин и написа:  " Сварил съм си " новичок " в кухнята. Тихичко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди този момент съм се уговорил с дамата, другари и сътрудници, че в случай че министерството на опазването на здравето упорства да ме откарат в Германия, никога да не разрешават това да се случи. Да умра в болничното заведение в Омск и да се окажа в омската морга, където да открият като причина за гибелта " поживя си задоволително " - ето я крайната цел на моя остроумен проект. Но Путин ме надхитри. Не минават такива. В последна сметка като простак съм прекарал 18 дни в кома, само че по този начин и не съм постигнал своето. Провокацията не съумя! ", написа Навални. После съветският опозиционер непосредствено упрекна Путин, че стои зад отравянето му. Блогърът даде обстойно изявление за " Шпигел ", в което съобщи, че няма " да достави удоволствието на президента Владимир Путин да живее в заточение ".  " Да не се върна би означавало, че Путин е постигнал задачата си. И в този момент моята работа е да остана индивидът, който не се опасява ", сподели той пред " Шпигел “ в първото си изявление за медиите след хипотетичното му отравяне през август. Навални добави, че " задачата му е да се възвърне допустимо най-скоро, " с цел да може да се върне ".

Навални продължи и през днешния ден с разкритията си за Путин с обява в. Той напомня по какъв начин през 2016 година е дал Путин на съд с обвиняването, че съветският президент е нарушил антикорупционното законодателство, защото компания, в която има дял шурей му, е получила държавна помощ от 1,75 млрд. долара. В жалбата се твърдеше, че Кирил Шамалов - шурей на Путин - е главен акционер във   компанията за произвеждане на петролни продукти  " Сибур " и е получила финансирането от Фонда за национално богатство на Русия при извънредно ниска рента.Тогава московския Тверски съд отхвърли жалбата на Навални по механически и процедурни аргументи. В формалния си профил в Twitter по това време Навални саркастично означи, че " е шокиран "  от решението на съда. 

Сега Навални споделя, че е предполагал, че сумата на договорката е била занижена, само че в последна сметка решил, че въпреки всичко е било завършено като общоприета договорка. Днес обаче излезе отличен материал от изданието „ Важни истории “. ”, споделя на уеб страницата си Навални. По негови думи, наред с другите неща, в тази история се разкрива и тайната на закупуването на дял в Sibur. " Зетят на Путин е купил пакет акции, чиято пазарна стойност беше Щатски долар 380 милиона за... Щатски долар 100 ", показва съветският опозиционер. Той предлага да се гледа и видеото за разкритията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР