Германският канцлер Ангела Меркел, холандският премиер Марк Руте, други европейски

...
Германският канцлер Ангела Меркел, холандският премиер Марк Руте, други европейски
Коментари Харесай

Европейските реакции за договореното на срещата Тръмп - Юнкер

Германският канцлер Ангела Меркел, холандският министър председател Марк Руте, други европейски водачи и еврокомисари приветстваха съглашението, реализирано нощес в Белия дом сред Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп за превъзмогване на комерсиалния спор сред евросъюза и Съединени американски щати.

 © Българска телеграфна агенция
Според еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер Европейският съюз е посочил, че когато работи единно и уверено, никой не може да си разреши да го подценява. Френският министър на стопанската система Брюно льо Мер въпреки всичко изрази опасения поради обещанието за повече импорт в Европейски Съюз на американска соя, която в по-голямата си част е генномодифицирана. Говорител на Европейска комисия съобщи през днешния ден, че Европа няма да си разреши взаимни отстъпки, когато става въпрос за храната и здравето на европейците.
Александър Винтерщайн - представител на Европейска комисия: " Не може да има търговия, когато става въпрос за екологичните стандарти и нормите за сигурност на храните в Европа. Председателят Юнкер беше доста явен, че което и да е комерсиално или друго съглашение, което Европейска комисия подписва, не би трябвало да има никакво отрицателно въздействие върху нашите европейски стандарти, свързани със сигурността и сигурността на храните ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР