Германският канцлер Ангела Меркел е получила съгласието на 14 членки

...
Германският канцлер Ангела Меркел е получила съгласието на 14 членки
Коментари Харесай

Меркел e получила съгласие на 14 членки на ЕС за връщане на мигранти

Германският канцлер Ангела Меркел е получила единодушието на 14 членки на Европейски Съюз за бързо връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, като в това време изразила подготвеност за изпращане на служители на реда в България да оказват помощ за защита на външните граници на съюза, съобщи Дойче веле, цитирайки немската осведомителна организация ДПА.
Меркел споделя за споразуменията в писмо от осем страници до партийните водачи на нейните два съдружни колегата - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия, показва ДПА, която получила достъп до документа.
Посочените страни в писмото, съгласили се да одобряват мигранти, са Унгария, Полша, Чехия, Белгия, Дания, Естония, Франция, Финландия, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция, прецизира БНР..
В петък немското държавно управление заяви, че е сключило договорка за връщане на мигранти, които в бъдеще доближат границите на страната с Гърция и Испания, в случай че първата им регистрация е в тези две страни.
Кандидатите за леговище, идващи в Германия, които първо са били регистрирани в друга страна членка на Европейски Съюз, би трябвало да бъдат отведени в по-големи " центрове за събиране ", където техните случаи ще бъдат прегледани, се споделя още в документа.
Меркел написа още, че Германия е подготвена да изпрати чиновници на федералната служителя на реда в България да оказват помощ за подсилване на защита на външните граници на Евросъюза. При договаряне на тази мярка с България това в допълнение ще ограничи броят на хората, влизащи в страните от Шенгенското съглашение, прибавя тя.
„ Ние ще укрепим силите на (граничната агенция) ФРОНТЕКС, ситуирани в Гърция по границата с Македония и Албания “, се споделя още в писмото. На Гърция и България би трябвало да бъде помогнато за подсилване на граничните им полиции, показала Меркел, която възнамерява използване на тези ограничения в края на август. „ Ние също по този начин би трябвало да бъдем подготвени за поддръжка, в случай че е належащо, на Словения и Хърватия, що се отнася до отбрана на границите “, отбелязала канцлерката.
Вътрешният министър на Меркел Хорст Зеехофер от баварския Християнсоциален съюз даде на канцлерката период до юли да вземе ограничения за въздържане на мигрантите, идващи в Германия или в противоположен случай може да се стигне до раздробяване на нейната ръководеща коалиция.
В писмото Меркел осведоми водачите на двете партии, съдружни сътрудници на нейния Християндемократически съюз, за резултатите от срещата на върха на Европейски Съюз, на която бе контрактувано съглашение за миграцията сред европейските водачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР