Германският канцлер Ангела Меркел е отменила решението за налагане на

...
Германският канцлер Ангела Меркел е отменила решението за налагане на
Коментари Харесай

Меркел се отказа от пълния локдаун в Германия по Великден |

Германският канцлер Ангела Меркел е отменила решението за налагане на цялостен локдаун по Великденските празници и това е станало след рецензии към противоепидемичните ограничения.

По време на държавно съвещание Меркел е разкрила, че решението за налагане на 5-дневна обсада в страната по време на Великденските празници ще бъде оттеглено, оповестяват " Шпигел " и ДПА.

Канцлерът е съобщила пред участниците в съвещанието, че няма да бъдат приложени ограниченията за затваряне на всички магазини и ограничение на събиранията.

Очаква се Меркел да разгласи окончателното решение по-късно през днешния ден.

Това се случва единствено ден откакто немският канцлер и водачите на 16-те федерални области реализираха съглашение за удължение на периода на към този момент настоящите строги противоепидемични ограничаващи ограничения до 18 април, като за интервала от 1 до 5 април страната да бъде сложена под цялостен локдаун.

През този интервал би трябвало да бъдат затворени и всички магазини, като единствено питателните ще имат право да работят в събота, 3 април.

Тогава беше взето и решение за ограничение на обществените събирания по време на празниците до две семейства.

Междувременно индустриалните и бизнес водачи са показали, че са оставени " на мрачно " за това какво значи на процедура така наречен " великденско затваряне ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР