Германският канцлер Ангела Меркел е единствената, която не се страхува

...
Германският канцлер Ангела Меркел е единствената, която не се страхува
Коментари Харесай

Само Меркел не се страхува от Путин


Германският канцлер Ангела Меркел е единствената, която не се опасява от съветския президент Владимир Путин. Това написа в книгата си „ Уроците на властта' някогашният френски държавен глава Франсоа Оланд, представен от El Espanol.

Оланд се е срещнал за пръв път с Путин единствено три месеца след успеха му на президентските избори във Франция. Той признава, че не е бил спокоен по време на диалозите.

„ Путин е мощен и мистериозен човек. Той може да е сърдечен и деликатен, колкото може да е студен и корав. Със своите сини очи той ту тревожи, ту подготвя своя събеседник. Неговите разсъждения могат да са цинични, а най-острите думи произнася по индиферентен метод. Смехът му може да заразява близките.

Само немският канцлер Ангела Меркел в никакъв случай не се уплаши от Путин. Двамата са от дълго време във властта и евентуално това е фактор. Той обаче постоянно търсеше метод да я изкара отвън равновесие. Използваше комбинации от закани, мемоари и похвали. Когато се срещнахме в Сочи, той изпрати против нея своите кучета, знаейки, че тя изпитва боязън от кучета. Меркел обаче постоянно запазваше успокоение.

Той е многолик човек. Веднъж пристигна с хладилна чанта, в която носеше бутилка водка. Вдигна доста наздравици. Това са забавни неща. Възхваляваше дружбата сред нашите страни. Това беше забавен случай “, съобщи Оланд.

Според него Путин желае да съжителства с разединена Европа и търси способи за дестабилизацията на Съединени американски щати. Той си спомня по какъв начин един път Путин му е подарил писмо, написано от Наполеон Бунапарт преди началото на съветската акцията. Според Оланд с него би трябвало да се работи деликатно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР