Германският град Франкфурт ще организира в неделя евакуация на 70

...
Германският град Франкфурт ще организира в неделя евакуация на 70
Коментари Харесай

В неделя във Франкфурт ще бъдат евакуирани 70 000 души заради неизбухнала бомба

Германският град Франкфурт ще провежда в неделя евакуация на 70 000 души, с цел да може да се обезвреди неизбухнала бомба от Втората международна война, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Агенцията отбелязва, че това ще е най-голямата по рода си евакуация в Германия след Втората международна война. В евакуационния проект е включено централното полицейско ръководство на Франкфурт. Евакуираният регион ще е с радиус към 1,5 км. Британската бомба НС-4000 с тегло 1,8 тона е била открита при строителни действия в квартал Вестенд. съгласно в. "Билд " тя съдържа към 1400 кг експлозиви. През Втората международна война над настояща Германия са пуснати над 2 милиона бомби. От тях над 20 % не са избухнали, отбелязва ТАСС.

На всеки няколко месеца, а от време на време и по-често, се открива по някоя от тези невзривили се бомби. По предписание те не съставляват заплаха за локалните поданици, защото сапьорите ги обезвреждат за няколко часа. Досега най-масова евакуация поради неизбухнала бомба е имало в края на предходната година в баварския град Аугсбург, където 54 000 души са били принудени краткотрайно да изоставен домовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР