Германският финансов министър Кристиан Линднер планира нов дълг в размер

...
Германският финансов министър Кристиан Линднер планира нов дълг в размер
Коментари Харесай

Германия планира за 2024 г. нов дълг в размер на 16,6 млрд. евро

Германският финансов министър Кристиан Линднер възнамерява нов дълг в размер на 16,6 милиарда евро към федералния бюджет за 2024 година, който планува рекордни разноски за защита, оповестяват източници от финансовото министерство, представени от Ройтерс.

Според проектите новите заеми последователно ще спадат, с цел да доближат до 15 милиарда евро през 2027 година. При все това е налице дупка от 14,4 милиарда евро в средносрочния бюджетен проект, защото Линднер пробва да балансира сред финансовата отговорност и настояванията за разноски в границите на трипартийната ръководеща коалиция.

Разходите за 2024 година са планувани да възлязат на 445,7 милиарда евро по отношение на 476,3 милиарда за актуалната година и включват 54,2 милиарда евро вложения.

Финансовото министерство има намерение да показа проектобюджета за разискване в кабинета в сряда. Първоначалните разисквания през март и юни бяха отсрочени поради съществено търкания в обединението, формирана от социалдемократи, зелени и парзарноориентирани свободни демократи.

Германия възнамерява през 2024 година най-сетне да задели 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт за защита, както упорства НАТО. Сумата възлиза на 51,8 милиарда евро военни разноски и спомагателни 19,2 милиарда евро за въоръжените сили, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР