Германският финансов контролен орган съобщи, че не са открити доказателства

...
Германският финансов контролен орган съобщи, че не са открити доказателства
Коментари Харесай

Германски банки излязоха чисти от скандали „Панамски досиета“

Германският финансов надзорен орган заяви, че не са открити доказателства за огромни нарушавания от страна на немските банки, разпознати в абсурда " Панамски досиета ".

" Никоя от 11-те институции, забъркани в сходни каузи, не е нарушила регламентите за пране на пари в необятен мащаб ", съобщи пред кореспонденти късното сряда Феликс Хуфелд, президент институцията Bafin, съобщи БГНЕС.

Deutsche Bank и Berenbank бяха измежду стотиците финансови институции, чиито имена неведнъж се появяват в медийните отчети за „ Панамските досиета “.

Докладите бяха голямо приключване на информация от панамската правна компания Mossak Fonseca, която разкри необятното отбягване и укриване на налози, употребявайки комплицирани структури на офшорни корпорации.

От Bafin започнаха лично следствие дали немските банки под негов контрол са били забъркани в противозаконна активност.

Макар че контролният орган не е разкрил никакви твърди доказателства за това, Хуфелд сподели, че гледа " сериозно " на такива покупко-продажби.

Той сложи под въпрос дали специалистите по пране на пари разполагат с нужните средства, с цел да подсигуряват, че една банка изцяло ползва стандартите " в офшорни юрисдикции ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР